fbpx

Moderni tekstaus ja kalligrafia vanhan ajan tekniikoin

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Lyhytkurssit » Moderni tekstaus ja kalligrafia vanhan ajan tekniikoin

MODERNI TEKSTAUS JA KALLIGRAFIA VANHAN AJAN TEKNIIKOIN

 

Kaunis kirjoitus, korukirjoitus, kalligrafia, moderni kalligrafia – harrastukselle löytyy monta nimeä, mutta kaikki oppivat kirjoittamaan kauniisti. Tervetuloa oppimaan kaunista tekstausta ja kalligrafiaa erilaisin tekniikoin ja välinein!

Kurssi alkaa peruskirjaimistoilla, tasaterillä, joten kaikki pääsevät tutustumaan kalligrafian perusteisiin ihan alkeista saakka. Opit sekoittamaan itse omat tekstausmusteesi ja iloiset värit, joilla tehdään kauniita ja kirkkaita kirjaimia unohtamatta kultaustekniikoita, leimasimia, sinettilakkoja ja sulkakyniä. Tutustumme historiallisiin kirjaimiin ja kalligrafiakirjoihin. Pääset suunnittelemaan oman työn oppien samalla tekstin sommittelua paperille, kuoriin ja kortteihin. Tämän lomassa tehdään myös täytettyjä kirjaimia, joissa piirretään ulkorajat ohuella terällä ja lopuksi koristellaan sisäosat eri väreillä ja erilaisin tyylein.

Kurssin aikana tutuksi tulevat niin modernin kalligrafian (modern calligraphy) koukeroisuus kuin brush lettering (sivellintekstaus) tyylin lennokkuus.

Opit tekemään erilaisia kauniita taustoja kalligrafiatöihin. Pienillä kikoilla saat runotaulun loistamaan herkästi. Samalla tutustutaan erilaisiin väreihin, kuten panpastelleihin ja Inktensen liituväreihin sekä taustan värjäystekniikoihin.

Kokeilemme myös hieman oudompia kalligrafiavälineitä: pipettiä, hammastikkuja, ruokokynää, vetopiirtimiä, automaattikyniä, sulkaa, sivellintä, Pilot parallel -kyniä ja vaikka mitä muuta. Jos omistat jo tölkkikynän, tehdään sinulle hieman erilainen versio ja tuunataan vanhoja tarvittaessa. Tutustumme tasateriin, hiusteriin, kynänvarsiin, olkavarsiin, guassiväreihin, pensseleihin, erilaisiin papereihin ja maailmalla suosiossa oleviin tekstaustyyleihin.

Kurssin puolivälissä toteutetaan oma projekti (valinnainen, voit jatkaa myös kirjainharjoituksilla). Voit valita esim. pienen ja helpon haitarikirjan taittelemisen, johon liitetään kauneimmat itse tekstaamamme kirjaimet. Muita vaihtoehtoja mm. kohotetut kirjaimet paperille, kirjantuunaustekniikalla tehtävä vanhan kirjan aukeaman sommittelu, kalligrafinen unisieppari, runotaulu, sekatekniikkaprojekti tai pienen riippuvan tai pöytäkoristeen valmistus. Voit myös tehdä kurssin aikana oman projektisi, johon saat opettajalta vinkkejä.

Kurssi sopii vasta-alkajille sekä jo enemmän kalligrafiaa harrastaneille.

 

Ota mukaan seuraavia tarvikkeita kotoasi, mikäli sinulla on:

 • Lyhyitä runoja, mietelauseita tai tekstejä, joita mielelläsi kirjoittelet
 • Muistiinpanovälineet (ja kamera), jos haluat tehdä muistiinpanoja kurssin aikana
 • Kaikki mahdolliset jo olemassa olevat kalligrafiavälineesi
 • Juomatölkki (esim. kokistölkki tölkkikynää varten)
 • Lyijykyniä 2kpl (samanlaista, näitä myynnissä kurssin aikana)
 • Maalarinteippiä
 • Sakset (ei parhaita keittiösaksia)
 • Pieniä siveltimiä/suteja (ei pakollinen, myynnissä myös kurssilla)
 • Vaatteet, sellaiset ettei pienet roiskeet haitta, essu tms.
 • Pöydälle alusta (vanha liina, nukkaamaton pyyhe tai iso paperi)
 • Lasipurkki siveltimien liotukseen
 • Rätti/keittiöpyyhe sotkujen siivoamiseen
 • Kumi ja teroitin (myynnissä kurssilla)
 • Pitkä viivoitin (50cm) ja harjoituspaperia (mieluiten A3-kokoinen hyvälaatuinen lehtiö, näitä myynnissä kurssin aikana)

 

Kurssilla käytettävät materiaalit ovat myynnissä kurssin aikana, ei tarvitse hankkia mitään etukäteen. Perusmateriaalien hinta noin 35 €.

Lisää kalligrafiasta: http://www.marikakk.com/ ja http://marikakk.blogspot.com/ 
Voit kysyä kurssin ohjelmasta ja välineistä opettajalta: marikakkshop@gmail.com

Ajankohta

27.-30.7.2020 (ma klo 12-17.15, ti ja ke klo 9-15.30, to klo 9-14.15)

Paikka: Etelä-Pohjanmaan Opisto (Opistontie 111, 60800 Ilmajoki)

Huom. Toteutamme kaikki kesäkurssit lähiopetuksena voimassa olevat kokoontumisrajoitukset ja viranomaisten suositukset huomioiden.

Laajuus

24 oppituntia

Opettaja

Marika Koskimäki

Hinta

225 € sisältäen opetuksen, lounaat ja kahvit

Kurssimaksun voi maksaa opiston toimistoon kurssipäivien aikana.

Majoitus

Majoittumismahdollisuus Etelä-Pohjanmaan Opistolla kurssin aikana. Majoituksen hinta on majoitustasosta riippuen 31 € tai 28 € / hlö / yö, hintaan sisältyvät aamu- ja iltapalat kurssien aikataulun mukaisesti sekä opiston liinavaatteet ja pyyhe. Yhden hengen huoneesta peritään lisämaksu 11 € / yö.

Huoneen avaimen voi noutaa toimistoltamme ennen kurssin alkua. Lisätietoja majoittumisesta kurssikutsussa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 8.7.2020 mennessä tästä linkistä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

 

LISÄTIETOJA

Opiston toimisto
puh. 06 425 6000 tai toimisto@epopisto.fi

Jaa sivu