Aikuisten perusopetus

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Yläkoulun jälkeen » Aikuisten perusopetus

Peruskoulu aikuisille


Aikuisten perusopetuksessa voit opiskella, jos peruskoulu jäi kesken ja tarvitset perusopetuksen päättötodistuksen jatkaaksesi opintoja lukiossa tai ammatillisessa koulutuksessa. Aikuisten perusopetukseen voit osallistua sen vuoden syyslukukaudesta lähtien, kun täytät 17 vuotta.

Kenelle koulutus sopii?

  • Olet 17 vuotta täyttänyt tai täytät 17 vuoden loppuun mennessä.
  • Tavoitteenasi on saada perusopetuksen päättötodistus.
  • Peruskoulun opinnot ovat jääneet sinulta kesken

Opintojen sisältö

Opinnot kestävät yleensä 1-2 vuotta, ja niiden laajuus on vähintään 46 kurssia. Ne vastaavat pääosin oppivelvollisten vuosiluokkien 7-9 opintoja. Opinnoissa huomioidaan opiskelijan osaamistaso ja luodaan henkilökohtainen opintosuunnitelma, jossa opinnot etenevät oman taitotason mukaisesti.

Aikuisten perusopetuksessa opiskellaan suomalaisen perusopetuksen oppimäärän oppiaineita, kuten äidinkieli, ruotsi, englanti ja matemaattiset aineet. Muita oppiaineita ovat mm. historia ja yhteiskuntaoppi, uskonto/elämänkatsomustieto, biologia, maantieto, terveystieto, opinto-ohjaus ja työelämätaidot sekä valinnaisaineet.

Aikuisten perusopetus antaa hyvät valmiudet jatko-opintoihin. Jos suoritat aikuisten perusopetuksen, saat yhteishaussa 6 lisäpistettä, kun haet jatkokoulutuspaikkaa.

Opiskeluaika

14.8.2024 28.5.2025

Hakeminen

Koulutukseen on jatkuva haku. Haku sähköisellä lomakkeella tästä linkistä.

Huom. Ilmoittautuminen koulutuksiimme tapahtuu opiston oman sähköisen järjestelmän kautta. Mikäli haku ei jostain syystä onnistu, yritä myöhemmin uudelleen tai käytä toista selainta.

Olemme yhteydessä hakijaan heti hakemuksen saapumisen jälkeen.

Opiskelukustannukset

Koulutus ja asuminen opiston asuntolassa on maksutonta. Koulutukseen sisältyy myös maksuton opiskelijalounas koulupäivinä. Asuvalle opiskelijalle kuuluvat myös aamupala, päiväkahvi ja päivällinen.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

LISÄTIETOJA

Mari Ahokas (vastaava opettaja), puh. 044 432 5623 tai mari.ahokas@epopisto.fi
Opiston toimisto, puh. 06 425 6000 tai toimisto@epopisto.fi

Jaa sivu