fbpx

Kauppatiede

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Opintolinjat » Kauppatiede

Väylä kauppatieteisiin!

KAUPPATIEDE

Kauppatieteen opintolinjalla perehdytään kauppatieteen ilmiöihin ja osa-alueisiin, kuten markkinointiin, johtamiseen, kansantaloustieteeseen, laskentatoimeen ja rahoitukseen. Linja on tarkoitettu kauppatieteen yliopisto-opintoihin tähtääville.

Suoritat lukuvuoden aikana avoimen yliopiston kursseja ja saat valmennusta pääsykokeisiin. Opiskelet yhdessä muiden samaa tavoitetta kohti pyrkivien kanssa ja saat tukea ryhmältäsi. Opiskelumenetelmät ovat monipuoliset, ja kauppatieteellisen osaamisen lisäksi myös yliopisto-opinnoissa tarvittavat akateemiset opiskelutaitosi kehittyvät.

Syksyllä ja talvella suoritetaan avoimen yliopiston opintoja mm. liiketoimintaosaamisesta, kielistä ja viestinnästä. Lisäksi valittavanasi on laaja valikoima muita kursseja sekä opiston omasta että avoimen yliopiston tarjonnasta. Saat ohjausta tavoitteisiisi sopivimman opintokokonaisuuden suunnitteluun. Keväällä keskitytään valmentautumaan pääsykokeisiin opiskelemalla yliopistojen kauppatieteiden yhteisvalintakokeen sisältöjä ja tutustumalla aiempien vuosien valintakokeisiin. Omaa osaamista testataan harjoituskokeiden avulla.

Avoimen väylän kautta yliopisto-opiskelijaksi! Kauppatieteen opintolinjalla voit suorittaa avoimen yliopiston opintoja, joiden perusteella voit hakea yliopiston tutkinto-opiskelijaksi ns. avoimen väylän kautta. Tällöin opiskelija voi päästä yliopistoon ilman valintakokeeseen osallistumista eivätkä yo-todistuksen arvosanat vaikuta valituksi tulemiseen. Saat opintoihisi opintotuen, etkä myöskään menetä ensikertalaiskiintiötäsi yliopistoon. Suorittamasi opinnot jouduttavat valmistumistasi, koska ne voi hyväksilukea suoraan osaksi tutkintoa. Väyläopinnot voit suorittaa omasta opiskelutahdistasi sekä valitsemastasi väyläopintovaihtoehdosta riippuen 1-2 vuodessa.

Lue lisää kauppatieteen väyläopinnoista!

 

Opistovuodesta vauhtia jatko-opintoihin – Lue opiskelijatarina!

Kauppatieteiden opiskelu takaa useita urapolkuja!

Opintojen sisältö

JY = Jyväskylän yliopiston, VY = Vaasan yliopiston, UEF = Itä-Suomen yliopiston opintovaatimuksien mukaisesti

YLEISOPINNOT

 • Yhteisöopinnot 1 op
 • Opiskelutekniikka ja oppimismenetelmät 1 op
 • Tilastomenetelmien peruskurssi 6 op (JY)
 • Talousmatematiikan perusteet 5 op (VY)
 • Tieteellinen tiedonhankinta I 1 op (VY)
 • Kirjoitusviestinnän perusteet 3 op (JY)
 • Puheviestinnän perusteet 2 op (JY)
 • Ruotsia kauppatieteilijöille 5 op (VY)
 • Reading and Writing Skills in English 3 op (VY)

 

OMAN TIETEENALAN OPINNOT, valittavissa mm.

 • Liiketoiminnan perusteet 28 op (VY, sis. johtamisen, markkinoinnin, laskentatoimen, kirjanpidon, talousoikeuden ja tuotantotalouden peruskurssit)
 • Kauppatieteen perusopinnot 30 op (UEF)
 • Laskentatoimi ja verotus perusopinnot 30 op (UEF)
 • Pääsykokeisiin valmentautuminen ja harjoituspääsykokeet 12 op

 

VALINNAISET OPINNOT

Opiskeluaika

17.8.2020–21.5.2021

Pääsyvaatimukset

Lukio tai muu vastaava koulutus

Hakeminen

Hakuaika 18.2.-31.7.2020. Voit tiedustella vapaita opiskelupaikkoja hakuajan jälkeenkin.

Varaudu lähettämään koulutodistuksesi hakemuksen yhteydessä (pdf-, doc- tai rtf-tiedostona).

Huom. Ilmoittautuminen koulutuksiimme tapahtuu opiston oman sähköisen järjestelmän kautta. Mikäli haku ei jostain syystä onnistu, yritä myöhemmin uudelleen tai käytä toista selainta.

Opiskelukustannukset

Linjalla opiskelu on maksullista. Kuukausittain suoritettava opintomaksu muodostuu opetuksesta, valitsemistasi ruokailuista ja mahdollisista asumiskustannuksista.

Tarkemmat tiedot opintomaksuista voit katsoa täältä.

Opiskelu on päätoimista opiskelua ja oikeuttaa opintotukeen. Opistolla asumiseen saat lisäksi 88,87e/kk asumislisää Kelalta. Huomaathan, että opistolla asuva täysi-ikäinen opiskelija saa opintotuen aina täysimääräisenä. Katso lisätietoa opintotuesta Kelan sivuilta.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

LISÄTIETOJA

Cristina Catargiu (vastaava opettaja), puh. 050 411 9165 tai cristina.catargiu@epopisto.fi
Opiston toimisto, puh. 06 425 6000 tai toimisto@epopisto.fi

Jaa sivu