Tietoa meistä

ep-lintu

Etusivu » Tietoa meistä

Enemmän kuin opisto!


Etelä-Pohjanmaan Opisto on yksi Suomen vanhimmista ja suurimmista kansanopistoista. Vuonna 1892 perustettu opistomme on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton oppilaitos. Tarjoamme koulutuksen ja muiden tilaisuuksien järjestäjänä modernit puitteet historiallisessa miljöössä Ilmajoella.

Monipuolista opiskelua

Etelä-Pohjanmaan Opistolla on historiaa takana jo 130 vuotta, mutta se on monipuolisen koulutustarjonnan ansiosta onnistunut säilyttämään vetovoimansa vuosien varrella. Vuosittain kampuksellamme opiskelee noin 400 päätoimista opiskelijaa. Suurin osa opiskelijoistamme on lähiseudulta, mutta osa tulee Lappia ja pääkaupunkiseutua myöden. Maahanmuuttajaopiskelijat tuovat opistoelämään eri kulttuurien kirjon, parhaimmillaan eri kansallisuuksia on talossa toista kymmentä ja kaikki maanosat edustettuina.


Meille jokainen uusi opistolainen on opistolainen aina. Varsinkin pitkien linjojen opiskelijat tulevat lukuvuoden aikana tutuiksi opettajien lisäksi koko henkilökunnalle. Opistovuodella on iso merkitys myös opiskelijoille itselleen. Opistolla solmituista ystävyyksistä tulee usein ikuisia, ja vuosi kasvattaa ja valmentaa jatko-opintojen lisäksi itse elämään. Siksi opisto on enemmän kuin opisto.

Tutustu koko koulutustarjontaamme!

Korkeatasoiset tilat

Opisto toimii myös erilaisten yksityisten tilaisuuksien pitopaikkana ja järjestää tarvittaessa majoitus- ja ruokapalveluita ulkopuolisille ryhmille. Monipuoliset tilat, moderni 140-hengen auditorio ja ajanmukaiset tietotekniikka- ja ryhmätyöskentelytilat palvelevat erilaisia kokous- ja koulutusryhmiä, juhlatilaisuuksia, leiriläisiä sekä kurssiopiskelijoita ympäri vuoden. Päärakennuksen juhlasaliin mahtuu 150 henkilöä ja uudempaan Korpisaarisaliin noin 250 henkilöä. Viihtyisät tilamme taipuvat moneksi.

Lue lisää kokous-, juhla- ja majoituspalveluistamme!

Ilmajoki – pohjalaisuuden ytimessä

Etelä-Pohjanmaan Opisto sijaitsee Ilmajoella, joka on noin 12 000 asukkaan kunta keskellä Etelä-Pohjanmaata. Lähimmät suuret kaupungit ovat Seinäjoki ja Vaasa. Liikenneyhteydet ovat hyvät joka puolelle Suomea. 500 vuotta täyttäneellä Ilmajoella on merkittävä historia ja vahvat kulttuuriperinteet. Seutu on tunnettu muun muassa lakeusmaisemistaan, Ilmajoen halki virtaavasta Kyrönjoesta, isoista pohjalaistaloista, Koskenkorvan tehtaista ja Ilmajoen Musiikkijuhlista. Aivan kuten Ilmajoki, on opistokin sijainniltaan mitä parhaimmalla paikalla – maaseudun rauhassa keskellä peltomaisemaa, mutta sopivasti ison kaupungin kupeessa.

Visit Ilmajoki – tutustu tarkemmin meidän kotipitäjään!

Tervetuloa Etelä-Pohjanmaan Opistolle!

Jaa sivu