Lääketiede, lyhyt

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Opintolinjat » Lääketiede, lyhyt

Tähtäimessä lääketieteen opinnot?Lääketieteen lyhyellä opintolinjalla opiskellaan lukion fysiikan, kemian ja biologian kurssien sisällöt. Linjalla valmistaudutaan lääketieteen valintakokeeseen. Lyhyt linja on tarkoitettu erityisesti niille, joilla on jo melko hyvät tiedot lukion fysiikassa, kemiassa ja biologiassa.

Opinnoissa voi valmistautua kevään ylioppilastutkinnon kokeisiin ja harjoitella Abitin käyttöä. Halutessasi voit tehdä fysiikan, kemian, matematiikan ja/tai biologian preliminäärikokeen ennen ylioppilaskirjoituksia. Järjestämme erikseen lyhyen valmennuksen äidinkielen ylioppilaskokeeseen.

Erityisenä painopisteenä opiskelussa on fysiikan ja kemian laskurutiinin kehittäminen. Biologian kurssit kerrataan lukion opettajan ja lääkärien opettaessa.

Opiskeluun kuuluu neljä harjoituspääsykoetta kevätlukukaudella.

Lääketieteen opintolinjalla opiskelet yhdessä muiden kanssa kohti samaa tavoitetta. Hyvä yhteishenki ja tasokas opetus tekevät opiskeluvuodestasi onnistuneen!

Lue lisää


Ovi lääkikseen aukesi opiston kautta – Opiskelijatarina


Opintojen sisältö

  • Lukion fysiikan kurssit
  • Lukion kemian kurssit
  • Lukion biologian kurssit
  • Harjoituspääsykokeet (4 kpl)
  • Yo-kokeeseen valmistautuminen
  • Liikunta ja kehonhuolto

Opiskeluaika

7.1. – 21.5.2025

Pääsyvaatimukset

Lukio tai muu vastaava koulutus.

Hakeminen

Hakuaika 20.2. – 30.10.2024. Lisähaku vapaille opiskelupaikoille 1.11.2024 alkaen. Haku sähköisellä lomakkeella tästä linkistä.

Huom. Ilmoittautuminen koulutuksiimme tapahtuu opiston oman sähköisen järjestelmän kautta. Mikäli haku ei jostain syystä onnistu, yritä myöhemmin uudelleen tai käytä toista selainta.

Opiskelukustannukset

Linjalla opiskelu on maksullista. Kuukausittain suoritettava opintomaksu muodostuu opetuksesta, valitsemistasi ruokailuista ja mahdollisista asumiskustannuksista.

Tarkemmat tiedot opintomaksuista voit katsoa täältä.

Opiskelu on päätoimista opiskelua ja oikeuttaa opintotukeen. Opistolla asumiseen saat lisäksi 88,87€/kk asumislisää Kelalta. Huomaathan, että opistolla asuva täysi-ikäinen opiskelija saa opintotuen aina täysimääräisenä. Katso lisätietoa opintotuesta Kelan sivuilta.

Muistathan, että toisen asteen opintotuki ei vähennä tulevia korkeakouluopintojasi varten myönnettäviä opintotukikuukausia.

Aloita yliopisto- tai AMK-opinnot Etelä-Pohjanmaan Opistolla! – Opiston esittelyvideo

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

LISÄTIETOJA

Elisa Männistö (vastaava opettaja), puh. 0444325604 tai elisa.mannisto@epopisto.fi
Opiston toimisto, puh. 06 425 6000 tai toimisto@epopisto.fi

Jaa sivu