Toimittajakoulu

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Opintolinjat » ToimittajakouluEtelä-Pohjanmaan Opiston Toimittajakoulu on lukuvuoden mittainen kansanopistolinja. Se tarjoaa media-alasta kiinnostuneille monipuolisen kokonaisuuden teoriaa ja käytäntöä journalismista, ideoinnista, kirjoittamisesta, kuvaamisesta, editoinnista, esiintymisestä, tv- ja radiotyöstä sekä dronelentämisestä. Linja kohentaa myös valmiuksia hakeutua tutkinto-opiskelijaksi yliopistoon tai ammattikorkeakouluun.

Toimittajakouluvuosi tuo sinulle käsityksen siitä, mistä painettu ja sähköinen media, some mukaan lukien, on tullut, ja millaisessa muutoksessa mediat ovat. Pääset kartuttamaan tieto-taitoasi ja jalostamaan suunnitelmiasi tulevan työuran sekä jatko-opintojen suhteen. Verkostoitumisesi alalle saa sekin kunnon sysäyksen lukuisien luennoitsijoiden, projektien ja vierailukäyntien myötä.

Linja tekee yhteistyötä monien medioiden, kuten Ilkka-yhtymän lehtien kanssa. Opiskelijat ovat suorittaneet linjaan kuuluvan työharjoittelujakson esimerkiksi kaupunkilehti Eparissa tai opiskelijamedia Pomediassa.

Osana linjan opintoja suoritetaan viestinnän yliopisto-opintoja (25 op Helsingin yliopisto). Hyvillä arvosanoilla suoritettu 25 op kokonaisuus voi tarjota väylän yliopistoon eli mahdollisuuden opiskelupaikkaan ilman pääsykoetta.

Linjan erikoisuutena ovat droneopinnot, joiden yhteydessä suoritetaan A1/A3 -luokkien drone-lennättämisessä tarvittavat lupakokeet ja tutustutaan myös drone-sovellusmahdollisuuksiin media-alalla.

Lukuvuosi sisältää lisäksi yliopistotutkintoon hyväksiluettavia kieli- ja viestintäopintoja sekä mahdollisuuden suorittaa myös toinen avoimen yliopiston perusopintokokonaisuus, esimerkiksi luovasta kirjoittamisesta tai muusta valitsemastasi perusopintokokonaisuudesta opiston tarjoamasta laajasta valikoimasta. Olennainen osa linjaa on keväällä suoritettava käytännön työelämäjakso journalistisissa tai viestinnällisissä työtehtävissä. Tule hakemaan vauhtia Etelä-Pohjanmaan Opistolta!

Avoimen väylän kautta yliopisto-opiskelijaksi!

Opintolinjalla voit suorittaa viestinnän avoimen yliopiston opintoja, joiden perusteella voit hakea yliopiston tutkinto-opiskelijaksi ns. avoimen väylän kautta. Tällöin opiskelija voi päästä yliopistoon ilman valintakokeeseen osallistumista eivätkä yo-todistuksen arvosanat vaikuta valituksi tulemiseen.

Silloin saa opintoihinsa opintotuen eikä menetä ensikertalaiskiintiötä yliopistoon. Suoritetut opinnot jouduttavat valmistumista, koska ne voi hyväksilukea suoraan osaksi tutkintoa. Väyläopinnot voi suorittaa omaan opiskelutahtiin sekä valitusta väyläopintovaihtoehdosta riippuen 1-2 vuodessa.

Katso myös

Lue Pomedian sivuilta opiskelijatarina lukuvuoden 2022-2023 opiskelijoiden kokemuksista!Opintojen sisältö

Lyhenteet: VY = Vaasan yliopisto, JY = Jyväskylän yliopisto, HY = Helsingin yliopisto

Toimittajakoulun opinnot

 • Mitä journalismi on? 5 op 
 • Miten journalismia tehdään? 5 op
 • Moderni journalismi 5 op 
 • Käytännön työtä ja työharjoittelua 5 op 
 • Viestinnän avoimen yliopiston opinnot 25 op (HY)

Yleisopinnot

 • Yhteisöopinnot 3 op 
 • Johtamistaito 1 op
 • Tieteellinen tiedonhankinta 1 op (VY) 
 • Tietokone työvälineenä 0,5 – 3 op (VY) 
 • Kirjoitusviestinnän perusteet 3 op (JY) 
 • Vuorovaikutuksen ja viestinnän perusteet 3 op (JY) 
 • Academic Reading and Communication Skills 3 op (JY) 

Valinnaiset opinnot

 • Reading, listening and speaking 2 op (HY)  
 • Ruotsin kielen valmentava kurssi 2 op (VY) 
 • Ruotsin kirjallinen ja suullinen taito 3 op (JY) 
 • Kulttuurien tuntemus 1,5 op 
 • Sosiologia 1,5 op 
 • Laaja valikoima opiston omia kursseja ja avoimen yliopiston opintoja
 • Yo-arvosanojen korotuskurssit

Opiskeluaika

14.8.2024 – 28.5.2025

Pääsyvaatimukset

Lukio tai muu vastaava koulutus.

Hakeminen

Hakuaika 20.2. – 31.7.2024. Lisähaku vapaille opiskelupaikoille 1.8.2024 alkaen. Haku sähköisellä lomakkeella tästä linkistä.

Huom. Ilmoittautuminen koulutuksiimme tapahtuu opiston oman sähköisen järjestelmän kautta. Mikäli haku ei jostain syystä onnistu, yritä myöhemmin uudelleen tai käytä toista selainta.

Opiskelukustannukset

Linjalla opiskelu on maksullista. Kuukausittain suoritettava opintomaksu muodostuu opetuksesta, valitsemistasi ruokailuista ja mahdollisista asumiskustannuksista.

Tarkemmat tiedot opintomaksuista voit katsoa täältä.

Opiskelu on päätoimista opiskelua ja oikeuttaa opintotukeen. Opistolla asumiseen saat lisäksi 88,87€/kk asumislisää Kelalta. Huomaathan, että opistolla asuva täysi-ikäinen opiskelija saa opintotuen aina täysimääräisenä. Lisätietoja opintotuesta Kelan sivuilta.

Muistathan, että toisen asteen opintotuki ei vähennä tulevia korkeakouluopintojasi varten myönnettäviä opintotukikuukausia.

Aloita yliopisto- tai AMK-opinnot Etelä-Pohjanmaan Opistolla! – Opiston esittelyvideo

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

LISÄTIETOJA

Risto Palomäki (vastaava opettaja), puh. 050 537 4474 tai risto.palomaki@epopisto.fi
Opiston toimisto, puh. 06 425 6000 tai toimisto@epopisto.fi

Jaa sivu