Opiskelijatarinoita

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Opiskelijatarinoita

Kokemuksia opistovuodesta

Kasvatustieteen opiskelu toi varmuuden omasta alasta

Janita Leppäranta tähtää äidinkielenopettajaksi. Lukuvuosi kasvatustieteen opintolinjalla vahvisti omia urahaaveita, mutta tärkeitä asioita ovat myös lukuvuoden aikana suoritetut avoimen yliopiston opinnot ja opiskelukavereiden ja opettajien tuki.

Lue koko tarina >



Psykologian opintojen kautta uudelle uralle

Jasmin Wilén ei ole aivan tyypillisin psykologian opintolinjan opiskelija. Lukuvuoden mittaiselle kansanopistolinjalle tullaan yleensä lukion jälkeen tutustumaan itseä kiinnostavaan alaan ja valmentautumaan samalla pääsykokeisiin. Wilén on kuitenkin hyvä esimerkki, että opinnot sopivat myös aikuisopiskelijoille ja alanvaihtajille.

Lue koko tarina >



Poliisilinjalla opiskelijoita Rovaniemeltä saakka

– Päädyin opistolle, kun edellisessä työpaikassani tylsyyden siivittämänä aloin selailemaan Studentumin nettisivuja, joissa silmiini pisti Etelä-Pohjanmaan Opistolla alkava poliisialan linja. Tarkoitukseni on ollut hakea poliisikouluun jo aikaisemmin. Koin myös, että kirjalliseen kokeeseen valmistautuminen onnistuu paremmin koulussa kuin kotona töiden ohella, kertoo Janne Inkeröinen.

Lue koko tarina >

 

Opistovuodesta vauhtia jatko-opintoihin

Veera Suokas opiskeli lukuvuoden Etelä-Pohjanmaan Opiston kauppatieteen linjalla, Lotta Järvi kasvatustiedettä, Marika Udelius liikuntatiedettä ja Tero Lepola tietotekniikkaa. Kun ovet jatko-opintoihin eivät auenneet vielä viime vuonna, oli kaikilla selvät suunnitelmat tulosten tultua. Puhdas välivuosi ei houkutellut ketään heistä, vaan jokainen halusi käyttää aikansa tekemällä jotain hyödyllistä – joko töitä tai opintoja.

Lue koko tarina >

 

 

Ovi lääkikseen aukesi opiston kautta

– Olihan se opistovuosi rankka. Emme koe olleemme mitään linjan priimuksia, mutta kovalla työllä ja tahdolla kuka tahansa pääsee mihin haluaa, kertovat lääketieteen alumnit Clara Keister-Love, Mari Kankaanpää, Riikka Nikitin ja Anna Yli-Hynnilä, jotka jatkavat opintojaan Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa.

Lue koko tarina >

 

 

Tulevat sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset

Alan monipuolisuus on ehdoton valtti ja apua oman suuntautumisvaihtoehdon valintaan saa jo opiskeluaikana. Kaikki sosiaali- ja terveysalan opintolinjan opiskelijat suorittavat opintojensa aikana useita tutustumiskäyntejä ja harjoitteluja, joissa erilaisten töiden todellisuus paljastuu.

Lue koko tarina >

 

 

 

Tähtäimessä kasvatustieteen opinnot?

Kurkkaa videolta mitä bloggaaja ja tubettaja Inanen kertoo opistovuodestaan!

 

Unelmista totta hevostaitojen opintolinjalla

– Jos pohtii hevosalan jatko-opiskelua, niin lukuvuosi opistolla tarjoaa loistavan mahdollisuuden tutustua alaan. Tämä sopii aloittelijoille, mutta yhtä hyvin myös niille, jotka ovat harrastaneet hevosia pidempään. Mitään helppoja opinnot eivät kuitenkaan ole. Monella voi olla harhaluulo kivoista tallipäivistä, jolloin vain ratsastetaan ja harjataan hevosia. Koko hevosala on fyysisesti rankka ja siihen liittyy paljon vastuuta.

Lue koko tarina >

 

 

 

Teatteriopinnot ovat muutakin kuin näyttelemistä

– Innostuin lukion ilmaisutaidon tunneilla teatterista niin paljon, että halusin opiskella sitä lisää. Halusin itseluottamusta, rohkeutta ja kokemusta teatterin tekemisestä, kertoo kaksi lukuvuotta Etelä-Pohjanmaan Opiston teatterilinjalla opiskellut Jenna Varismäki.

Lue koko tarina >

 

 

 

Opistovuosi on elämän parasta aikaa

Miksi Kulttuuriopistoon? Kulttuurilinjojoen opiskelijat kertovat opistovuodestaan!

 

 

Kymppiluokalla numerot kohenevat ja ajatukset kirkastuvat

Kymppiluokka on hyvä vaihtoehto juuri peruskoulunsa päättäneille nuorille, jotka haluavat korottaa päättötodistuksensa arvosanoja jatko-opintoja varten tai tarvitsevat lisäaikaa ammatinvalintaan ja tulevaisuuden suunnitelmien tekemiseen. Lukuvuoden aikana voi pohtia rauhassa, mihin haluaa myöhemmin suunnata. Kymppiluokka kasvattaa monen opiskelumotivaatiota ja tuo omaan tekemiseen tavoitteellisuutta.

Lue koko tarina >

 

 

 

Kymppiluokasta lisäaikaa jatko-opintojen suunnitteluun

Mikä ihmeen hevoskymppi? Opiskelijamme Anni kertoo hevostaitoihin painottuvasta kymppiluokasta

 

 

Jaa sivu