lainaus

Aina saa herätä hymy huulilla kouluun!

Opiskelijatarinoita

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Opiskelijatarinoita

KOKEMUKSIA OPISTOVUODESTA

Opistolta hyvät eväät jatko-opintoihin

-Olihan se opistovuosi rankka. Emme koe olleemme mitään linjan priimuksia, mutta kovalla työllä ja tahdolla kuka tahansa pääsee mihin haluaa, kertovat lääketieteen alumnit Clara Keister-Love, Mari Kankaanpää, Riikka Nikitin ja Anna Yli-Hynnilä, jotka jatkavat opintojaan Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa.

Lue koko tarina >

Tulevat sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset

Alan monipuolisuus on ehdoton valtti ja apua oman suuntautumisvaihtoehdon valintaan saa jo opiskeluaikana. Kaikki sosiaali- ja terveysalan opintolinjan opiskelijat suorittavat opintojensa aikana useita tutustumiskäyntejä ja harjoitteluja, joissa erilaisten töiden todellisuus paljastuu.

Lue koko tarina >

 

Tähtäimessä kasvatustieteen opinnot?

Kurkkaa videolta mitä bloggaaja ja tubettaja Inanen kertoo opistovuodestaan!

Unelmista totta hevostaitojen opintolinjalla

– Jos pohtii hevosalan jatko-opiskelua, niin lukuvuosi opistolla tarjoaa loistavan mahdollisuuden tutustua alaan. Tämä sopii aloittelijoille, mutta yhtä hyvin myös niille, jotka ovat harrastaneet hevosia pidempään. Mitään helppoja opinnot eivät kuitenkaan ole. Monella voi olla harhaluulo kivoista tallipäivistä, jolloin vain ratsastetaan ja harjataan hevosia. Koko hevosala on fyysisesti rankka ja siihen liittyy paljon vastuuta.

Lue koko tarina >

Teatteriopinnot ovat muutakin kuin näyttelemistä

– Innostuin lukion ilmaisutaidon tunneilla teatterista niin paljon, että halusin opiskella sitä lisää. Halusin itseluottamusta, rohkeutta ja kokemusta teatterin tekemisestä, kertoo kaksi lukuvuotta Etelä-Pohjanmaan Opiston teatterilinjalla opiskellut Jenna Varismäki.

Lue koko tarina >

 

Opistovuosi on elämän parasta aikaa

Miksi Kulttuuriopistoon? Kulttuurilinjojoen opiskelijat kertovat opistovuodestaan!

Kymppiluokalla numerot kohenevat ja ajatukset kirkastuvat

Kymppiluokka on hyvä vaihtoehto juuri peruskoulunsa päättäneille nuorille, jotka haluavat korottaa päättötodistuksensa arvosanoja jatko-opintoja varten tai tarvitsevat lisäaikaa ammatinvalintaan ja tulevaisuuden suunnitelmien tekemiseen. Lukuvuoden aikana voi pohtia rauhassa, mihin haluaa myöhemmin suunnata. Kymppiluokka kasvattaa monen opiskelumotivaatiota ja tuo omaan tekemiseen tavoitteellisuutta.

Lue koko tarina >

 

Jaa sivu