Opintomaksut ja ruokailu

ep-lintu

Etusivu » Opiskelijalle » Opintomaksut ja ruokailu

Mitä opiskelu ja asuminen maksaa?

Päätoiminen opiskelu Etelä-Pohjanmaan Opiston opintolinjoilla on maksullista. Opistovuosi -koulutusten, kymppiluokan, kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon ja aikuisten perusopetuksen opiskelijoille opiskelu on maksutonta. Maakari -koulutusten (suomen kieli ja kulttuuri maahanmuuttajille), avoimen yliopiston opintojen, pääsykoevalmennusten ja muiden lyhytkurssien opintomaksut löydät niiden omista koulutusesittelyistä. 

Opinto- ja ruokailukustannukset

Kuukausittain maksettava opintomaksu muodostuu opetuksesta ja valitsemistasi ruokailuista. Mahdolliset asumiskustannukset laskutetaan myös kuukausittain opintomaksun yhteydessä. Joiltain opintolinjoilta saattaa tulla lisäksi materiaalikustannuksia.

Laskutus tehdään kuukausittain, ja viimeinen laskuista on ns. tasauslasku. Opintomaksu on sidottu opintotukikuukausiin.

Opiston ravintola Katajanmarjassa ruokailu on sinulle kaikkein edullisin ja monipuolisin vaihtoehto! Voit nauttia siellä monipuolisen ja maittavan aamupalan, lounaan ja päivällisen. Tarjolla on aina myös kasvisvaihtoehto ja ruoka omia erityisruokavalioita noudattaville. Pyydämme sinua ilmoittamaan kasvisruokailuista ja erityisruokavalioista opintojen alussa, jotta ravintolan henkilökunta osaa varautua tarpeisiisi. Ravintolamme Oiva-raportin pääset näkemään osoitteessa www.oivahymy.fi.

Voit vaihtoehtoisesti valita joko lounaspaketin tai täysihoitoruokailun, joka laskutetaan kuukausittain opistomaksun yhteydessä. Nämä ruokailupaketit (joihin opiskelijoilla tulee olla merkintä opiskelijakortissa) ovat voimassa myös viikonloppuisin mikäli ravintola on avoinna. Täysihoitoruokailuun sisältyy ma-to aamupala, lounas ja päivällinen ja perjantaisin aamupala ja lounas.


OPINTOMAKSUT – LUKUVUOSI 2021-2022

  • OPETUS JA LOUNAS 345 €/kk
  • OPETUS JA TÄYSIHOITORUOKAILU 415 €/kk

Asuminen

Opisto tarjoaa opiskelijalle kodin edulliseen hintaan opistovuoden ajaksi. Kampusalueella on noin 150 asuntolapaikkaa, lisäksi osa opiskelijoista majoittuu Ilmajoentien asuntoloissa (n. 1,5 km kampukselta). Suurin osa asunnoista on valmiiksi kalustettuja yhden hengen huoneita eri tasoisissa soluasunnoissa. Opistolla asuminen on sopiva sekoitus yksilöllisyyttä ja yhteisöllisyyttä!

Asuminen kahden hengen huoneissa maksaa 90 €/hlö/kk ja yhden hengen huoneissa 125 €/kk. Asumismaksu kattaa asumisen opistolla arkipäivisin, viikonlopuksi jääviltä opiskelijoilta peritään erillinen asuntomaksu (10 €/opiskelija).

Opiston asuntoihin pääset tutustumaan tarkemmin täällä.


ASUMISMAKSUT – LUKUVUOSI 2021-2022

  • ASUNTOLAT H JA K: 2 HH 90 €/hlö/kk
  • ASUNTOLAT M JA V: 1 HH 125 € – 2 HH 90 €/hlö/kk
  • ASUNTOLAT B, C, D, E, G, ILMAJOENTIE: 1 HH 125 €/kk

Opintotuki

Opintolinjoillamme opiskelu on päätoimista ja oikeuttaa toisen asteen opintotukeen. Kuukausittain maksettava opintotuki koostuu opintorahasta ja mahdollisesta asumislisästä ja valtion takaamasta opintolainasta.

Opintorahan suuruus on maksimissaan 253,69 €/kk ja asumislisä 88,87 €/kk. Yli 18-vuotias opistolla asuva opiskelija saa täyden opintotuen. Valtion takaamaa opintolainaa on mahdollista saada maksimissaan 650 €/kk. Lisätietoja tuista saat osoitteesta www.kela.fi tai Kelan toimistoista.

Aikuisopiskelijalla on mahdollisuus hakea myös aikuiskoulutustukea. Aikuiskoulutustuesta saat lisätietoa Koulutusrahaston nettisivuilta www.koulutusrahasto.fi tai työvoimatoimistoista.

Opintoseteli

Voit hakea kauttamme opintoseteliä tietyin kriteerein opintomaksujen alentamiseksi. Opintoseteliin ovat oikeutettuja muun muassa peruskoulun päättäneet ja työttömät.

Maksuton opiskelupaikka juuri sinulle?

Etelä-Pohjanmaan Opisto on saanut Opetushallitukselta valtionavustuksen kahdelle hankkeelle, joiden avulla tietyillä opintolinjoilla opiskelu on maksutonta opiskelijalle. Maksuton koulutus on tarkoitettu mm. työttömille, työttömyysuhan alaisille, lomautetuille ja kokonaan työvoiman ulkopuolella oleville.

Lisätietoja maksuttomista opiskelupaikoista ja niiden hakemisesta voit kysyä toimistoltamme!Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

LISÄTIETOJA

Opiston toimisto
puh. 06 425 6000 tai toimisto@epopisto.fi

Jaa sivu