Opintomaksut ja ruokailu

ep-lintu

Etusivu » Opiskelijalle » Opintomaksut ja ruokailu

Tietoa opintomaksuista ja tuista

OPINTOMAKSUT LUKUVUONNA 2019-2020

Huom! Tämän sivun hintatiedot koskevat ainoastaan opintolinjoilla ja Kulttuuriopistossa päätoimisesti opiskelevia opiskelijoita. Tiedot eivät koske kymppiluokkaa, maahanmuuttajakoulutuksia, kasvatus- ja ohjausalan tutkintoja, avoimen yliopiston opetusta, pääsykoevalmennuksia tai lyhytkursseja. Näiden koulutusten opintomaksutiedot löytyvät niiden omista koulutusesittelyistä.

 

Opinto- ja ruokailukustannukset

Kuukausittain maksettava opintomaksu muodostuu opetuksesta ja valitsemistasi ruokailuista. Mahdolliset asumiskustannukset laskutetaan myös kuukausittain opintomaksun yhteydessä. Joiltain opintolinjoilta saattaa tulla lisäksi materiaalikustannuksia. Laskutus tehdään kuukausittain, ja viimeinen laskuista on ns. tasauslasku. Opintomaksu on sidottu opintotukikuukausiin.

Opiston ravintola Katajanmarjassa ruokailu on sinulle kaikkein edullisin ja monipuolisin vaihtoehto! Voit nauttia siellä monipuolisen ja maittavan aamupalan, lounaan, päiväkahvin ja päivällisen. Tarjolla on aina myös kasvisvaihtoehto ja ruoka omia erityisruokavalioita noudattaville. Pyydämme sinua ilmoittamaan kasvisruokailuista ja erityisruokavalioista opintojen alussa, jotta ravintolan henkilökunta osaa varautua tarpeisiisi. Ravintolamme Oiva-raportin pääset näkemään osoitteessa www.oivahymy.fi.

Voit vaihtoehtoisesti valita joko lounaspaketin tai täysihoitoruokailun, joka laskutetaan kuukausittain opistomaksun yhteydessä. Täysihoitoruokailun hinta on 150 €/kk ja lounasruokailun 70 €/kk. Nämä ruokailupaketit (joihin opiskelijoilla tulee olla merkintä opiskelijakortissa) ovat voimassa myös viikonloppuisin mikäli ravintola on avoinna. Täysihoitoruokailuun sisältyy ma-to aamupala, lounas, päiväkahvi ja päivällinen ja perjantaisin aamupala ja lounas. Valitsemasi ruokailupakettivaihtoehto on voimassa myös viikonloppuisin, jos opiston ravintola on avoinna.

 

OPINTOMAKSUT:

  • OPETUS JA LOUNAS 380 €/kk
  • OPETUS JA TÄYSIHOITORUOKAILU 460 €/kk

 

Asuminen

Opisto tarjoaa opiskelijalle kodin edulliseen hintaan opistovuoden ajaksi. Kampusalueella on noin 150 asuntolapaikkaa, joista pääosa on kahden hengen huoneissa. Opistolta löytyy myös yhden hengen huoneita. Kaikki huoneet ovat valmiiksi kalustettuja. Opistolla asuminen on sopiva sekoitus yksilöllisyyttä ja yhteisöllisyyttä!

Asuminen kahden hengen huoneissa maksaa 115-130 €/kk asunnosta riippuen. Asuntomaksu kattaa asumisen opistolla arkipäivisin, viikonlopuksi jääviltä opiskelijoilta peritään erillinen asuntomaksu.

Lisätietoja opiston asuntoloista voit lukea täältä.

 

ASUMISKUSTANNUKSET:

  • ASUNTOLAT H JA K: 1 HH 195 €/kk – 2 HH 130 €/kk
  • ASUNTOLAT B, C, D, E, G, M, V: 1 HH 165 €/kk – 2 HH 115 €/kk

Opintotuki

Opintolinjoillamme ja Kulttuuriopistossa opiskelu oikeuttaa toisen asteen opintotukeen. Kuukausittain maksettava opintotuki koostuu opintorahasta ja mahdollisesta asumislisästä ja valtion takaamasta opintolainasta.

Opintorahan suuruus on maksimissaan 250,28 €/kk ja asumislisä 88,87 €/kk. Yli 18-vuotias opistolla asuva opiskelija saa täyden opintotuen. Valtion takaamaa opintolainaa on mahdollista saada maksimissaan 650 €/kk. Lisätietoja tuista saat osoitteesta www.kela.fi tai Kelan toimistoista.

Aikuisopiskelijalla on mahdollisuus hakea myös aikuiskoulutustukea. Aikuiskoulutustuesta saat lisätietoa Koulutusrahaston nettisivuilta www.koulutusrahasto.fi tai työvoimatoimistoista.

Opintoseteli

Voit hakea kauttamme opintoseteliä tietyin kriteerein opintomaksujen alentamiseksi. Opintoseteliin ovat oikeutettuja muun muassa peruskoulun päättäneet ja työttömät.

LISÄTIETOJA

Opiston toimisto
puh. 06 425 6000 tai toimisto@epopisto.fi

Jaa sivu