Lääketiede

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Opintolinjat » Lääketiede

Tähtäimessä lääketieteen opinnot?Lääketieteen opintolinjalla opiskellaan lukion fysiikan, kemian ja biologian kurssien sisällöt. Linjan opiskelijoiden tavoitteena on lääketieteen opinnot valintakokeella tai todistusvalinnalla.

Erityisenä painopisteenä opinnoissa on fysiikan ja kemian laskurutiinin kehittäminen. Annamme lisäopetusta niille opiskelijoille, jotka ovat käyneet vain pienen osan lukion fysiikan tai kemian kursseista tai jos lukio-opinnoista on kauan aikaa. Opiskeluun kuuluu neljä harjoituspääsykoetta kevätlukukaudella. Lukuvuoden aikana kemian ja fysiikan opetuksesta vastaavat opiston omien opettajien lisäksi lähilukioiden opettajat, biologiaa opettavat myös lääkärit. 

Linjalla on mahdollisuus valmistautua syksyn ja kevään ylioppilastutkinnon kokeisiin ja harjoitella Abitin käyttöä. Halutessasi voit tehdä fysiikan, kemian, matematiikan ja/tai biologian preliminäärikokeen ennen ylioppilaskirjoituksia. Järjestämme erikseen lyhyen valmennuksen äidinkielen ylioppilaskokeeseen.

Opistossamme on järjestetty valmennusta lääketieteeseen jo vuodesta 1995, joten linjalla on pitkät perinteet ja se on myös yksi suosituimmista koulutuksistamme! Lääketieteen opintolinjalla opiskelet yhdessä muiden kanssa kohti samaa tavoitetta. Hyvä yhteishenki ja tasokas opetus tekevät opiskeluvuodestasi onnistuneen!

Lue lisää


Ovi lääkikseen aukesi opiston kautta – Opiskelijatarina


Opintojen sisältö

  • Lukion fysiikan kurssit
  • Lukion kemian kurssit
  • Lukion biologian kurssit
  • Harjoituspääsykokeet (4 kpl)
  • Fysiikan ja kemian lisäopetus
  • Äidinkielen yo-valmennus
  • Sähköisen yo-kokeen ohjelmien harjoittelu
  • Avoimen yliopiston kemian peruskurssit 1-4 á 5 op (Turun yliopisto)
  • Liikunta ja kehonhuolto
  • Lisäksi valittavanasi on laaja valikoima muita opintoja sekä avoimen yliopiston opintoja opiston tarjonnasta

Opiskeluaika

14.8.2024 – 21.5.2025
Opinnot kestävät 1-2 vuotta opiskelijan henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta riippuen.

Pääsyvaatimukset

Lukio tai muu vastaava koulutus.

Hakeminen

Hakuaika 20.2. – 31.7.2024. Lisähaku vapaille opiskelupaikoille 1.8.2024 alkaen. Haku sähköisellä lomakkeella tästä linkistä.

Huom. Ilmoittautuminen koulutuksiimme tapahtuu opiston oman sähköisen järjestelmän kautta. Mikäli haku ei jostain syystä onnistu, yritä myöhemmin uudelleen tai käytä toista selainta.

Opiskelukustannukset

Linjalla opiskelu on maksullista. Kuukausittain suoritettava opintomaksu muodostuu opetuksesta, valitsemistasi ruokailuista ja mahdollisista asumiskustannuksista.

Tarkemmat tiedot opintomaksuista voit katsoa täältä.

Opiskelu on päätoimista opiskelua ja oikeuttaa opintotukeen. Opistolla asumiseen saat lisäksi 88,87€/kk asumislisää Kelalta. Huomaathan, että opistolla asuva täysi-ikäinen opiskelija saa opintotuen aina täysimääräisenä. Katso lisätietoa opintotuesta Kelan sivuilta.

Muistathan, että toisen asteen opintotuki ei vähennä tulevia korkeakouluopintojasi varten myönnettäviä opintotukikuukausia.

Aloita yliopisto- tai AMK-opinnot Etelä-Pohjanmaan Opistolla! – Opiston esittelyvideo

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

LISÄTIETOJA

Harri Perämäki (vastaava opettaja), puh. 044 432 5603 tai harri.peramaki@epopisto.fi
Opiston toimisto, puh. 06 425 6000 tai toimisto@epopisto.fi

Jaa sivu