Lääketiede

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Opintolinjat » Lääketiede

Tähtäimessä lääketieteen opinnot?


Lääketieteen opintolinjalla opiskellaan lukion fysiikan, kemian ja biologian kurssit. Opintolinjalla on mahdollisuus saada valmennusta myös farmasian pääsykokeisiin ja suorittaa joko osin tai kokonaan farmasian perusopinnot (25 op, Itä-Suomen yliopisto).

Linjalla on mahdollisuus valmistautua syksyn ja kevään ylioppilastutkinnon kokeisiin ja harjoitella Abitin käyttöä. Halutessaan opiskelija voi tehdä fysiikan, kemian, matematiikan ja/tai biologian preliminäärikokeen ennen ylioppilaskirjoituksia. Järjestämme erikseen lyhyen valmennuksen äidinkielen ylioppilaskokeeseen.

Lukuvuoden aikana kemian ja fysiikan opetuksesta vastaavat opiston omien opettajien lisäksi lukioiden opettajat, biologiaa opettavat myös lääkärit. Erityisenä painopisteenä linjalla on fysiikan ja kemian laskurutiinin kehittäminen. Linjalla annetaan lisäopetusta niille opiskelijoille, jotka ovat käyneet vain pienen osan lukion fysiikan tai kemian kursseista tai jos lukio-opinnoista on kauan aikaa. Opiskeluun kuuluu neljä harjoituspääsykoetta kevätlukukaudella.

Opistossamme on järjestetty valmennusta lääketieteeseen jo vuodesta 1995, joten linjalla on pitkät perinteet ja se on myös yksi suosituimmista koulutuksistamme! Lääketieteen opintolinjalla opiskelet yhdessä muiden kanssa kohti samaa tavoitetta. Hyvä yhteishenki ja tasokas opetus tekevät opiskeluvuodestasi onnistuneen!


Ovi lääkikseen aukesi opiston kautta – Lue opiskelijatarina!

Opintojen sisältö

Lyhenteet: TY = Turun yliopisto, UEF = Itä-Suomen yliopisto

 • Lukion fysiikan kurssit
 • Lukion kemian kurssit
 • Lukion biologian kurssit
 • Harjoituspääsykokeet (4 kpl)
 • Fysiikan ja kemian lisäopetus
 • Äidinkielen yo-valmennus
 • Sähköisen yo-kokeen ohjelmien harjoittelu
 • Avoimen yliopiston kemian peruskurssit 1-4 á 5 op (TY)
 • Farmasian perusopinnot 25 op (UEF)
 • Sähly ja kehonhuolto
 • Lisäksi valittavanasi on laaja valikoima muita opintoja sekä avoimen yliopiston opintoja opiston tarjonnasta

Opiskeluaika

15.8.2022-26.5.2023.
Opinnot kestävät 1-2 vuotta opiskelijan henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta riippuen.

Pääsyvaatimukset

Lukio tai muu vastaava koulutus

Hakeminen

Hakuaika 22.2.-31.7.2022. Haku sähköisellä lomakkeella tästä linkistä.

Varaudu lähettämään koulutodistuksesi hakemuksen yhteydessä (pdf-, doc- tai rtf-tiedostona).

Huom. Ilmoittautuminen koulutuksiimme tapahtuu opiston oman sähköisen järjestelmän kautta. Mikäli haku ei jostain syystä onnistu, yritä myöhemmin uudelleen tai käytä toista selainta.

Opiskelukustannukset

Linjalla opiskelu on maksullista. Kuukausittain suoritettava opintomaksu muodostuu opetuksesta, valitsemistasi ruokailuista ja mahdollisista asumiskustannuksista.

Tarkemmat tiedot opintomaksuista voit katsoa täältä.

Opiskelu on päätoimista opiskelua ja oikeuttaa opintotukeen. Opistolla asumiseen saat lisäksi 88,87€/kk asumislisää Kelalta. Huomaathan, että opistolla asuva täysi-ikäinen opiskelija saa opintotuen aina täysimääräisenä. Katso lisätietoa opintotuesta Kelan sivuilta.

Aikuisopiskelijalla on mahdollisuus hakea myös aikuiskoulutustukea. Aikuiskoulutustuesta saat lisätietoa Koulutusrahaston nettisivuilta www.koulutusrahasto.fi tai työvoimatoimistoista.Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

LISÄTIETOJA

Harri Perämäki (vastaava opettaja), puh. 044 432 5603 tai harri.peramaki@epopisto.fi
Opiston toimisto, puh. 06 425 6000 tai toimisto@epopisto.fi

Jaa sivu