Avoin yliopisto-opetus

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Avoin yliopisto-opetus

Maisteriksi? Ammattitaitoisemmaksi? Omaksi iloksi? Avoin yliopisto on kaikille!

Avoimen yliopiston opetus on kaikille kiinnostuneille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta tarjottavaa yliopistotason opetusta. Opiskelu tapahtuu yliopiston opintovaatimuksien mukaisesti ja suoritetut opinnot ovat yliopiston virallisesti hyväksymiä yliopistotutkinnon osia.

Opintoja voi suorittaa joko sivutoimisesti oman työn tai toisen koulun ohessa tai päätoimisena opiskelijanamme jollakin opistomme opintolinjalla tai monimuoto-opinnoissa

Järjestämme opintoja yhteistyössä kuuden eri yliopiston kanssa. Yhteistyöyliopistomme ovat
  • Helsingin yliopisto
  • Itä-Suomen yliopisto
  • Jyväskylän yliopisto
  • Lapin yliopisto
  • Turun yliopisto
  • Vaasan yliopisto

Lukuvuoden 2024 – 2025 avoimen yliopisto-opetuksen tietoja ollaan parhaillaan päivittämässä ja uudet tiedot julkaistaan alla olevien linkkien taakse kevään 2024 aikana.

Pääset tutustumaan opintotarjontaan alla olevista linkeistä. Tarkemmat tiedot kurssin/opintokokonaisuuden sisällöstä, aikatauluista ja ilmoittautumisesta löytyvät jokaisen kurssin kohdalta. Tutustu myös alla oleviin ilmoittautumisohjeisiin.

Avoimen yliopiston tenttipäivät lukuvuonna 2023-2024 sekä ilmoittautumisohjeet tenttiin löydät täältä. Lukuvuoden 2024 – 2025 tenttipäivät päivitetään sivuille kevään 2024 aikana.

Avoimen yliopiston opetus Etelä-Pohjanmaan Opistolla 2024-2025

Ennakkotietoja lukuvuoden 2024-2025 opinnoista, tiedot tarkentuvat kevään aikana

Ilmoittautuminen

Avoimen yliopiston opintoihin ei ole pääsyvaatimuksia eikä ikärajoja. Poikkeuksen muodostavat jotkin oikeustieteen kurssit joihin vaaditaan edeltäviä opintoja. Aineopintojen opiskeluun vaaditaan ko. opintokokonaisuuden perusopintojen loppuun saakka tehty suoritus vähintään hyvin tiedoin.

Avoimen yliopiston opintoihin ilmoittaudutaan oppiainekohtaisissa esittelyissä olevista ilmoittautumislinkeistä. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen saat kutsukirjeen opiskelun aloituskokoontumiseen sähköpostitse. Vasta kutsukirjeen saatuasi voit ilmoittautua yliopiston opintotietokantoihin sähköpostikutsussa olevan erillisen ohjeen mukaisesti.

Myös opintojaan jatkavat opiskelijat ilmoittautuvat ensin opistolle opintoainekohtaisten esittelyiden ilmoittautumislinkistä. Yliopistolle ilmoittautuminen ei ole mahdollista ennen kuin opisto antaa siihen erillisen kehoitteen sähköpostise.

Mikäli sinut on hyväksytty opiskelemaan lukuvuodeksi 2024-2025 jollekin opistomme opintolinjalle tai monimuoto-opintoihin, ei ilmoittautumista opintoihin tarvitse tehdä erikseen avoimen sivujen kautta. Päätoimiset opiskelijat valitsevat avoimen yliopiston opintonsa opintolinjan alkaessa.

Opintojen laajuus

Avoimen yliopiston opintojen laajuudet ilmoitetaan opintopisteinä. Yksi opintopiste vastaa noin 27 tunnin opiskelutyötä. Tarvittava työmäärä voi kuitenkin käytännössä vaihdella huomattavasti mm. opiskelijan opiskelutaitojen ja -mahdollisuuksien mukaan.

Opetus, majoitus ja ruokailut

Avoimen yliopiston opintojen lähiopetus sekä tentit järjestetään Etelä-Pohjanmaan Opistolla Ilmajoella. Opetusta on kurssista riippuen joko arkipäivisin tai arki-iltaisin. Tarkemmista aikatauluista voit lukea kurssiesittelyjen kohdalta.

Mikäli tarvitset majoitusta lähiopetusjaksojen aikana voit tiedustella opiston vapaita majoituspaikkoja joko sähköpostitse osoitteesta toimisto@epopisto.fi tai puh.06 4256 000. Opisto perii majoituksesta 24 €/yö (jaettu majoituspaikka 2 h huoneessa tai 36 €/yö (1hh).

Opistomme ravintola Katajanmarja tarjoaa maukkaita ruokia arkipäivisin järjestettävien kurssien yhteydessä aamupalasta päivälliseen. Esimerkiksi lounaan hinta on 7,90 €.

Opintomaksut

Avoimen yliopiston opintojen hinnat on kerrottu oppiainekohtaisten esittelyjen yhteydessä. Kurssimaksu laskutetaan 1-3 erässä opintojen aikana. Ensimmäinen maksu laskutetaan opintojen alkamisen jälkeen.

Mikäli opiskelet oppilaitoksessamme päätoimisena opiskelijana jollain opintolinjallamme tai monimuoto-opinnoissa, kuuluvat avoimen yliopiston opinnot linjan opintomaksuusi ja erillisiä maksuja ei laskuteta.

Avoimessa yliopistossa yksittäisten opintojaksojen opiskelu katsotaan pääsääntöisesti sivutoimiseksi opiskeluksi, joten siihen ei myönnetä opintotukea. Päätoiminen avoimen yliopiston opintojen opiskelu on mahdollista opistomme opintolinjoilla ja monimuoto-opinnoissa. Päätoimiseen opiskeluun voit hakea opintotukea.

Kirjastopalvelut

Avoimen yliopiston opintoihin kuuluu runsaasti kirjallisuutta. Kirjallisuuden hankinnassa sinua auttaa oman kotikuntasi kirjaston lisäksi opiston kirjasto, jonka asiakkaaksi olet oikeutettu avoimen yliopiston opiskelijanamme. Opiston kirjasto on auki itsepalveluperiaatteella maanantaista perjantaihin opiston aukioloaikojen puitteissa. Lisätietoja kirjastoasioihin liittyen voit kysyä kirjastovastaava Päivi Sirkalta (paivi.sirkka@epopisto.fi).

Haluatko kehittyä ammatissasi?

Avoin tarjoaa opintoja ammatilliseen kehittymiseen ja pätevöitymiseen

Avoimen yliopiston opinnot mahdollistavat omaehtoisen koulutustason nostamisen, oman osaamisen lisäämisen joustavalla aikataululla, aseman vahvistamisen työmarkkinoilla sekä työuran uudelleensuunnittelun ja mahdollisen uranvaihtamisen. Voit myös pätevöityä eri alojen opetustehtäviin. Opiskelu tapahtuu kätevästi joko  oman työsi ohessa (sivutoiminen tai päätoiminen monimuoto-opiskelu) tai ottamalla opintovapaata ja käyttämällä aika tehokkaaseen avoimen yliopiston opintojen opiskeluun opistomme opintolinjoilla.

Haaveiletko yliopistotutkinnosta?

Avoimessa voit opiskella tutkintotavoitteisesti kohti yliopistotutkintoa

Avoimessa yliopistossa voit opiskella yliopistotutkintoon sisätyviä opintoja ja näiden opintojen perusteella voi myöhemmin hakea yliopistoon tutkinnon suorittajaksi. Opiskelu tapahtuu oman aikataulusi mukaisesti joko sivutoimisesti työn tai toisen koulun ohessa tai sitten opiskelemalla vuosi päätoimisesti jollain opistomme opintolinjalla tai monimuoto-opinnoissa..

Tutkintotavoitteisessa opiskelussa vaihtoehtoina ovat:

  • Avoimen yliopiston väylä: Haku avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella yliopiston tutkinto-opiskelijaksi (sekä kandidaatin- että maisterintutkinnon suoritusoikeus). Opintoja pitää tyypillisesti olla suoritettuina hakukelpoisuuden saavuttamiseksi noin 25 – 100 opintopistettä, vaatimukset vaihtelevat paljon tiedekunnittain. Tiedot opiston tarjoamista väyläopiskeluvaihtoehdoista löydät täältä.
  • Kandidaatin tutkintoon sisältyvät opinnot: Avoimessa yliopistossa ei voi suorittaa yliopistotutkintoa, mutta joihinkin yliopistossa suoritettaviin kandidaatin tutkintoihin sisältyvät opinnot voi suorittaa lähes kokonaisuudessaan avoimessa yliopistossa. Opinnot suoritettuaan opiskelija hakee kandidaatin tutkinnon suoritusoikeutta yliopistolta.


Autamme mielellämme tutkintotavoitteisten opintojen tai väyläopintojen opintosuunnitelman teossa tai yleisesti opintojen suunnittelussa. Ota yhteyttä opintosihteeriimme Virpi Pihlajamäkeen, puh. 044 4325 641 tai virpi.pihlajamaki@epopisto.fi

Oletko hakemassa yliopistoon?

Valmentaudu valintakokeisiin ja suorita tulevan yliopistotutkintosi osia jo ennakkoon

Avoimessa yliopistossa voi tutustua yliopisto-opiskeluun ja eri oppiaineisiin. Opinnoista saa myös sisällöllistä hyötyä ja itsevarmuutta valintakokeisiin. Lisäksi avoimen yliopiston opinnoista voi saada lisäpisteitä joidenkin pääaineiden opiskelijavalinnassa. Kaikki suoritetut opinnot voi liittää osaksi yliopistotutkintoa ja nopeuttaa näin tutkinnon valmistumista.


Ja aina voit myös opiskella harrastukseksesi tai omaksi iloksesi!

LISÄTIETOJA

Virpi Pihlajamäki (opintosihteeri)
puh. 044 432 5641 tai virpi.pihlajamaki@epopisto.fi

Jaa sivu