Avoin yliopisto-opetus

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Avoin yliopisto-opetus

Maisteriksi? Ammattitaitoisemmaksi? Omaksi iloksi?

AVOIN YLIOPISTO ON JUURI SINULLE!

Avoimen yliopiston opetus on kaikille kiinnostuneille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta tarjottavaa yliopistotason opetusta. Opiskelu tapahtuu yliopiston opintovaatimuksien mukaisesti ja suoritetut opinnot ovat yliopiston virallisesti hyväksymiä yliopistotutkinnon osia. Lähiopetus ja tentit järjestetään täällä Etelä-Pohjanmaan Opistossa Ilmajoella.

Opintoja voi suorittaa joko sivutoimisesti tai päätoimisena opiskelijanamme jollakin opistomme opintolinjalla.

Järjestämme yliopistokursseja myös toisen asteen opiskelijoille, kurssitarjontaan voit tutustua täällä.

Haluatko kehittyä ammatissasi?

Avoin tarjoaa opintoja ammatilliseen kehittymiseen ja pätevöitymiseen

Avoimen yliopiston opinnot mahdollistavat omaehtoisen koulutustason nostamisen, oman osaamisen lisäämisen joustavalla aikataululla, aseman vahvistamisen työmarkkinoilla sekä työuran uudelleensuunnittelun ja mahdollisen uranvaihtamisen. Voit myös pätevöityä eri alojen opetustehtäviin. Opiskelu tapahtuu kätevästi joko  oman työsi ohessa tai ottamalla opintovapaata ja käyttämällä aika tehokkaaseen avoimen yliopiston opintojen opiskeluun jollain opistomme opintolinjalla.

Haaveiletko yliopistotutkinnosta?

Avoimessa voit opiskella tutkintotavoitteisesti kohti yliopistotutkintoa

Avoimessa yliopistossa voit opiskella yliopistotutkintoon sisätyviä opintoja ja näiden opintojen perusteella voi myöhemmin hakea yliopistoon tutkinnon suorittajaksi. Opiskelu tapahtuu oman aikataulusi mukaisesti joko  kätevästi kotoa käsin tai sitten opiskelemalla vuosi päätoimisesti jollain opistomme opintolinjalla. Tutkintotavoitteisessa opiskelussa vaihtoehtoina ovat:

  • Avoimen yliopiston väylä: Haku avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella yliopiston tutkinto-opiskelijaksi (sekä kandidaatin- että maisterintutkinnon suoritusoikeus). Opintoja pitää tyypillisesti olla suoritettuina hakukelpoisuuden saavuttamiseksi noin 60 – 100 opintopistettä, tosin vaatimukset vaihtelevat paljon tiedekunnittain. Tarkemmat tiedot aineittain löydät yliopistojen nettisivuilta.
  • Kandidaatin tutkintoon sisältyvät opinnot: Avoimessa yliopistossa ei voi suorittaa yliopistotutkintoa, mutta joihinkin yliopistossa suoritettaviin kandidaatin tutkintoihin sisältyvät opinnot voi suorittaa lähes kokonaisuudessaan avoimessa yliopistossa. Opinnot suoritettuaan opiskelija hakee kandidaatin tutkinnon suoritusoikeutta yliopistolta.

 

Autamme mielellämme tutkintotavoitteisten opintojen tai väyläopintojen opintosuunnitelman teossa tai yleisesti opintojen suunnittelussa. Ota yhteyttä opintosihteeriimme Virpi Pihlajamäkeen, puh. 044 4325 641 tai virpi.pihlajamaki@epopisto.fi

Oletko hakemassa yliopistoon?

Valmentaudu valintakokeisiin ja suorita tulevan yliopistotutkintosi osia jo ennakkoon

Avoimessa yliopistossa voi tutustua yliopisto-opiskeluun ja eri oppiaineisiin. Opinnoista saa myös sisällöllistä hyötyä ja itsevarmuutta valintakokeisiin. Lisäksi avoimen yliopiston opinnoista voi saada lisäpisteitä joidenkin pääaineiden opiskelijavalinnassa. Kaikki suoritetut opinnot voi liittää osaksi yliopistotutkintoa ja nopeuttaa näin tutkinnon valmistumista.

 

Ja aina voit myös opiskella harrastukseksesi tai omaksi iloksesi!

Tutustu lukuvuoden 2019-2020 opintotarjontaan ja ilmoittaudu mukaan!

LISÄTIETOJA

Virpi Pihlajamäki (opintosihteeri)
puh. 044 432 5641 tai virpi.pihlajamaki@epopisto.fi

Jaa sivu