Farmasia

ep-lintu


Farmasian opintolinjalla opiskellaan lukion kemian kurssien sisällöt ja opiskelijan omien tavoitteiden mukaisesti avoimen yliopiston opintoja sekä lukion biologian kurssisisältöjä. Opintolinjalla saa valmennusta farmasian pääsykokeisiin sekä voi suorittaa osin tai kokonaan farmasian perusopinnot (25 op, Itä-Suomen yliopisto), jotka hyväksiluetaan Itä-Suomen yliopiston farmasian opintoihin.

Linjalla on mahdollisuus valmistautua kevään ylioppilastutkinnon kokeisiin ja harjoitella Abitin käyttöä. Halutessaan opiskelija voi tehdä fysiikan, kemian, matematiikan ja/tai biologian preliminäärikokeen ennen ylioppilaskirjoituksia. Järjestämme erikseen lyhyen valmennuksen äidinkielen ylioppilaskokeeseen.

Opiskeluun kuuluu neljä harjoituspääsykoetta kevätlukukaudella. Kemian ja biologian lukiokurssien opetus toteutetaan yhdessä lääketieteen opintolinjan kanssa. Hyvä yhteishenki ja tasokas opetus tekevät opiskeluvuodestasi onnistuneen!

Linjalla on mahdollista suorittaa Itä-Suomen yliopiston farmasian koulutusohjelmaan väyläopinnot, jotka koostuvat farmasian perusopinnoista (25 op) ja ihmisen biologian opinnoista (16 op). Kun opiskelija on suorittanut kaikki vaaditut opintojaksot vähintään hyvin tiedoin (arvosana 3/5), hän voi hakea väyläopintojen perusteella farmaseutin tutkintoon Itä-Suomen yliopistoon. Väylän kautta valitaan vuosittain noin 10 opiskelijaa. Lue lisää väyläopinnoista tästä.

Opintojen sisältö

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisten tavoitteiden ja kiinnostuksen mukaan seuraavista opinnoista:

Opiskeluaika

14.8.2023-18.5.2024

Pääsyvaatimukset

Lukio tai muu vastaava koulutus

Hakeminen

Hakuaika 21.2.-31.7.2023.Lisähaku vapaille opiskelupaikoille 1.8.2023 alkaen. Haku sähköisellä lomakkeella tästä linkistä.

Huom. Ilmoittautuminen koulutuksiimme tapahtuu opiston oman sähköisen järjestelmän kautta. Mikäli haku ei jostain syystä onnistu, yritä myöhemmin uudelleen tai käytä toista selainta.

Opiskelukustannukset

Linjalla opiskelu on maksullista. Kuukausittain suoritettava opintomaksu muodostuu opetuksesta, valitsemistasi ruokailuista ja mahdollisista asumiskustannuksista.

Tarkemmat tiedot opintomaksuista voit katsoa täältä.

Opiskelu on päätoimista opiskelua ja oikeuttaa opintotukeen. Opistolla asumiseen saat lisäksi 88,87€/kk asumislisää Kelalta. Huomaathan, että opistolla asuva täysi-ikäinen opiskelija saa opintotuen aina täysimääräisenä. Katso lisätietoa opintotuesta Kelan sivuilta.

Aikuisopiskelijalla on mahdollisuus hakea myös aikuiskoulutustukea. Aikuiskoulutustuesta saat lisätietoa Työllisyysrahaston nettisivuilta www.tyollisyysrahasto.fi tai työvoimatoimistoista.



Aloita yliopisto- tai AMK-opinnot Etelä-Pohjanmaan Opistolla! – Opiston esittelyvideo




Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.


LISÄTIETOJA

Elisa Männistö (vastaava opettaja), puh. 044 432 5604 tai elisa.mannisto@epopisto.fi
Opiston toimisto, puh. 06 425 6000 tai toimisto@epopisto.fi

Jaa sivu