Koulutukset maahanmuuttajille

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Koulutukset maahanmuuttajille


Etelä-Pohjanmaan Opiston koulutukset maahanmuuttajille

Lue lisää koulutuksista klikkaamalla alla olevia koulutusesittelyjä!


Suomen kielen ja kulttuurin koulutus

Maahanmuuttajille tarkoitettu koulutus, joka noudattaa Opetushallituksen määräystä aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksesta. Opiskelu painottuu suomen kielen ja kulttuurin opintoihin, mutta se sisältää myös esimerkiksi kotitaloutta, yhteiskuntaoppia ja liikuntaa.

Aikuisten perusopetus

Aikuisten perusopetus koostuu alkuvaiheen perusopetuksesta ja varsinaisesta perusopetuksesta. Alkuvaihe painottuu suomen kielen, kulttuurin ja opiskelutaitojen opintoihin ja sisältää tarvittaessa myös lukutaitovaiheen. Varsinaisessa perusopetuksessa tehdään peruskoulun päättötodistukseen vaadittavat opinnot.

Lukutaitokoulutus

Lukutaitokoulutus on suunnattu maahanmuuttajille, joilla on puutteellinen luku- ja kirjoitustaito. Koulutus noudattaa Opetushallituksen vapaan sivistystyön lukutaitokoulutuksen opetussuunnitelmaa. Tavoitteena on opetella lukutaito latinalaisella kirjaimistolla sekä suomen kielen alkeistaso. Kielitaitotavoitteena on arkielämän tilanteissa selviytyminen.

Katso myös

Lue tiedote: Suomen kielen ja kulttuurin maksuton koulutus kotoutumisajan ylittäneille maahanmuuttajille

In English: Free Finnish language and culture training programme for immigrants whose integrational period has already passedSuomen kieltä ja kultturia opistolla – Katso opiskelijatarina!
Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

LISÄTIETOJA

Opiston toimisto
puh. 06 425 6000 tai toimisto@epopisto.fi

Jaa sivu