Koulutukset maahanmuuttajille

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Koulutukset maahanmuuttajille


Suomen kielen ja kulttuurin koulutus on maahanmuuttajille tarkoitettu koulutus, joka noudattaa Opetushallituksen määräystä aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksesta. Opiskelu painottuu suomen kielen ja kulttuurin opintoihin, mutta se sisältää myös esimerkiksi kotitaloutta, yhteiskuntaoppia ja liikuntaa.

Aikuisten perusopetus koostuu alkuvaiheen perusopetuksesta ja varsinaisesta perusopetuksesta. Alkuvaihe painottuu suomen kielen, kulttuurin ja opiskelutaitojen opintoihin ja sisältää tarvittaessa myös lukutaitovaiheen. Varsinaisessa perusopetuksessa tehdään peruskoulun päättötodistukseen vaadittavat opinnot.

Lukutaitokoulutus on suunnattu maahanmuuttajille, joilla on puutteellinen luku- ja kirjoitustaito. Koulutus noudattaa Opetushallituksen vapaan sivistystyön lukutaitokoulutuksen opetussuunnitelmaa. Tavoitteena on opetella lukutaito latinalaisella kirjaimistolla sekä suomen kielen alkeistaso. Kielitaitotavoitteena on arkielämän tilanteissa selviytyminen.

Lue tiedote: Suomen kielen ja kulttuurin maksuton koulutus kotoutumisajan ylittäneille maahanmuuttajille

In English: Free Finnish language and culture training programme for immigrants whose integrational period has already passed


Lisätietoja koulutuksista näet klikkaamalla yllä olevia koulutusesittelyjä!

Katso opiskelijatarina opiskelusta opiston suomen kielen ja kulttuurin koulutuksessa alta:


Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

LISÄTIETOJA

Opiston toimisto
puh. 06 425 6000 tai toimisto@epopisto.fi

Jaa sivu