Koulutukset maahanmuuttajille

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Koulutukset maahanmuuttajille

Etelä-Pohjanmaan Opiston maahanmuuttajakoulutukset


Aikuisten perusopetus koostuu alkuvaiheen perusopetuksesta ja varsinaisesta perusopetuksesta. Alkuvaihe painottuu kielen, kulttuurin ja opiskelutaitojen opintoihin ja sisältää tarvittaessa myös lukutaitovaiheen. Varsinaisessa perusopetuksessa tehdään peruskoulun päättötodistukseen vaadittavat opinnot.

Lukutaitokoulutus noudattaa Opetushallituksen vapaan sivistystyön lukutaitokoulutuksen opetussuunnitelmaa. Tavoitteena on opetella lukutaito latinalaisella kirjaimistolla ja suomen alkeistaso ja saavuttaa kielitaito, jolla selviää arkielämän tilanteissa.

Suomen kielen ja kulttuurin koulutus on luku- ja kirjoitustaitoisille maahanmuuttajille tarkoitettu koulutus, joka noudattaa Opetushallituksen määräystä aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksesta. Opiskelu painottuu suomen kielen ja kulttuurin opintoihin, mutta se sisältää myös muita opintoja, kuten kotitaloutta, tietotekniikkaa, yhteiskuntaoppia ja liikuntaa. Opetuksen lähtökohtana on suomen kielen osaamisen edistäminen. Päivittäinen yhteys kantaväestöön kuuluvien opiston muiden opiskelijoiden kanssa edistää sekä kielen että kulttuurin oppimista.


Lisätietoja koulutuksista näet klikkaamalla yllä olevia koulutusesittelyjä!


Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

LISÄTIETOJA

Opiston toimisto
puh. 06 425 6000 tai toimisto@epopisto.fi

Jaa sivu