Aikuisten perusopetus

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Koulutukset maahanmuuttajille » Aikuisten perusopetus

Aikuisten perusopetus

Aikuisten perusopetus eli oppivelvollisuusiän ylittäneiden perusopetus, on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole perusopetuksen päättötodistusta. Kyseeseen voi tulla esimerkiksi maahanmuuttaja, jolla ei ole riittävää pohjakoulutusta omasta maastaan. Myös turvapaikanhakija voi hakea opiskelupaikkaa. Koulutuksen tavoitteena on peruskoulun oppimäärän suorittaminen. Voit myös korottaa perusopetuksen arvosanoja tai suorittaa vain osan perusopetuksesta.

Aikuisten perusopetus sisältää kaksi vaihetta: alkuvaiheen ja päättövaiheen. Tarvittaessa alkuvaihe sisältää myös lukutaitovaiheen. Opinnot alkuvaiheessa kestävät yleensä yhden vuoden ja päättövaiheessa 1-2 vuotta riippuen opiskelijan lähtötasosta ja etenemisnopeudesta. Alkuvaihe voi kestää pidempäänkin, jos opiskelija opiskelee myös lukutaitovaiheen osana alkuvaiheen opintoja.

Opinnot alku- ja päättövaiheessa muodostuvat peruskoulun ala- ja yläkoulun sisältöjen kaltaisesta tarjonnasta. Tunneilla opitaan puhumaan, kuuntelemaan, kirjoittamaan ja lukemaan suomea ja kehitetään kommunikaatio- ja vuorovaikutustaitoja. Muita kouluaineita ovat Suomen kulttuuri, historia ja yhteiskuntatieto, matematiikka, tietotekniikka, englanti, kotitalous ja ruokakulttuuri, liikunta, musiikki, kuvataide, ympäristöoppi ja terveystieto.

Opinnoissa huomioidaan opiskelijan osaamistaso ja luodaan henkilökohtainen opintosuunnitelma, jossa opinnot etenevät oman taitotason mukaisesti.

Opiskeluaika

17.8.2020–28.5.2021

Hakeminen

Koulutukseen on jatkuva haku. Haku sähköisellä lomakkeella tästä linkistä.

Lähetä hakemuksen yhteydessä kopio passistasi ja mahdollisesta oleskeluluvastasi (pdf-, doc- tai rtf-tiedostona) tai toimita ne sähköpostitse osoitteeseen: liitteet@epopisto.fi

Huom. Ilmoittautuminen koulutuksiimme tapahtuu opiston oman sähköisen järjestelmän kautta. Mikäli haku ei jostain syystä onnistu, yritä myöhemmin uudelleen tai käytä toista selainta.

Olemme yhteydessä hakijaan heti hakemuksen saapumisen jälkeen. Lähtötasokoe ennen opiskelun alkamista.

Opiskelukustannukset

Koulutus ja asuminen opiston asuntolassa on maksutonta. Koulutukseen sisältyy myös maksuton opiskelijalounas koulupäivinä. Asuvalle opiskelijalle kuuluvat myös aamupala, päiväkahvi ja päivällinen.
Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

LISÄTIETOJA

Opiston toimisto
puh. 06 425 6000 tai toimisto@epopisto.fi

Jaa sivu