Poliisilinjalla opiskelijoita Rovaniemeltä saakka

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Opiskelijatarinoita » Poliisilinjalla opiskelijoita Rovaniemeltä saakka

Opistolla ensimmäistä kertaa lukuvuonna 2019-2020 järjestetty poliisilinja sai opiskelijoiltaan positiivisen vastaanoton. Rovaniemeläiset Janne Inkeröinen ja Janne Lehto kertovat kokemuksistaan kuluneen vuoden ajalta.


Janne Inkeröisen (vas.) ja Janne Lehdon tavoitteena on päästä Tampereen Poliisiammattikorkeakouluun.  

– Päädyin opistolle, kun edellisessä työpaikassani tylsyyden siivittämänä aloin selailemaan Studentumin nettisivuja, joissa silmiini pisti Etelä-Pohjanmaan Opistolla alkava poliisialan linja. Tarkoitukseni on ollut hakea poliisikouluun jo aikaisemmin. Koin myös, että kirjalliseen kokeeseen valmistautuminen onnistuu paremmin koulussa kuin kotona töiden ohella, kertoo Janne Inkeröinen.

Inkeröinen on 25-vuotias rovaniemeläinen, joka koulutukseltaan on alun perin lentoasemahuoltaja.

– Minä puolestani päädyin opistolle tuon toisen Jannen kautta. Oltiin samassa työpaikassa ja töiden päätyttyä törmäsin häneen kaupassa. Siellä sitten kyseltiin kuulumisia ja poliisiala tuli esiin. Sanoin, että opiskelen poliisikoulun pääsykokeisiin itsenäisesti ja hän mainitsi hakevansa Etelä-Pohjanmaan Opiston poliisilinjalle ja kehotti minuakin tekemään samoin, Janne Lehto muistelee.

Lehto on 23-vuotias liikuntaneuvoja ja myös kotoisin Rovaniemeltä.

Poliisilinjan opintoihin kuuluu monipuolisesti erilaisia opintoja, mutta keskeisimpiä ovat äidinkielen opiskelu ja liikunta. Äidinkielessä keskitytään pääsääntöisesti kielioppiin sekä pääsykoemateriaalin artikkelien opiskeluun ja niiden pohjalta esseen kirjoittamiseen.

– Opiskeleminen opistolla on ollut todella mukavaa ja antoisaa. Opettajilta on saanut hyviä oppeja tulevaisuutta ja pääsykokeita varten. Lisäksi puitteet opiskeluun ja asumiseen ovat täällä hyvällä tasolla, Inkeröinen sanoo.

– Harrastamme myös liikuntaa yhdessä opettajan tekemien treenien pohjalta ja käymme itsenäisesti salilla. Olemme myös harjoitelleet pääsykokeisiin kuuluvia haastattelutilanteita opettajan kanssa, sekä psykologisten testien tekemistä, Lehto lisää.

Molemmat ovat viihtyneet opistolla ilmeisen hyvin. Lehdon mukaan opiston syrjäinen sijainti kaukana Ilmajoella ei ole haitannut häntä ollenkaan.

– Opistolle tuleminen on ollut oikea päätös! Täällä on oma rauha keskittyä olennaiseen.

Myös opettaja ja opiskelukaverit saavat erityiskiitokset.

– Vastuuopettajamme Katja Saari on ollut kyllä nainen paikallaan. Hän on ollut meille vähän niin kuin ”äitihahmo” ja pitänyt huolen siitä, että meillä on asiat hyvin niin koulussa kuin koulun ulkopuolellakin. Kun ottaa huomioon, että poliisialan linja järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa, niin Katja on hoitanut osuutensa kyllä kympin arvoisesti.

– Katja on tehnyt meille salisuunnitelmat ja aktiivisesti tsemppaa, jos jollain on joskus motivaatio hukassa. Joskus olemme myös pitäneet rentoutumishetkiä ja syöneet Katjan tekemää kakkua. Jos ja kun joku meistä poliisikouluun pääsee, niin siitä iso kiitos kuuluu hänelle!

Linjalaisilla on ollut hyvä yhteishenki koko opistovuoden ajan.

– Olemme kaikki todella samanhenkisiä. Ei ole ollut päivääkään, ettei meillä olisi ollut hauskaa yhdessä. Kaiken hauskuuden keskellä kaikilla on kuitenkin ollut meidän yhteinen tavoite mielessä, mikä on motivoinut kaikkia opiskelemaan ja treenaamaan entistä kovemmin, Inkeröinen kertoo.

– Monesta on tullut kavereita, joiden kanssa tulee varmasti pidettyä yhteyttä koulun päätyttyä. Muidenkin linjojen opiskelijoihin on tullut tutustuttua asuntolassa ollessa, sekä kuntopiirissä jota pidän kerran viikossa, Lehto lisää.

Mieleenpainuvia hetkiä opistovuonna on kuulemma ollut lukuisia, mutta jos yksi pitää nostaa esiin yli muiden, niin se on ehdottomasti legendaarisen Karhunkierroksen vaeltaminen Kuusamossa.

– Ennen reissua me ei tunnettu toisia vielä kovin hyvin, mutta reissun jälkeen ryhmähenki oli parantunut paljon!


Poliisialan opintolinja 2019-2020 opiston itsenäisyyspäivän juhlassa.

Jaa sivu