”Opistovuosi oli elämäni paras vuosi”

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Opiskelijatarinoita » ”Opistovuosi oli elämäni paras vuosi”

Verna Salo opiskelee parhaillaan tanssin perustutkintoa Lapin Urheiluopistossa Rovaniemellä. Sitä sitä ennen hän opiskeli opistolla esittävän taiteen opintolinjalla lukuvuonna 2020–2021. Hän kertoo opistovuoden olleen ehdottomasti hänen elämänsä merkityksellisin vuosi, ja näin hän kuvailee sitä, miten päätyi opistolle ja millaisia ajatuksia opistovuosi nyt hänessä herättää:

”Minulla on ollut sisäinen palo tanssimiseen jo aivan pienestä pitäen, mutta ei mahdollisuuksia sen harrastamiseksi. Kuvittelin myös pitkään kärjistetysti, ettei tanssia voi aloittaa, jollei ole käynyt balettitunneilla 3-vuotiaasta lähtien. Lukion jälkeen en tiennyt mitä haluaisin seuraavaksi opiskella ja kiertoreittien kautta päädyin lopulta hakemaan opistolle. Ajattelin, että jollen nyt heitä itseäni syvään päätyyn, saatan ikuisesti jäädä pohtimaan, mitä olisi voinut olla. Opistolla rakastuin tanssimiseen, enkä sen jälkeen ole keksinyt mitään, mitä tekisin mieluummin.

Verna Salo suunnittelemassaan soolokoreografiassa nimeltä Ei ole kauniita loppuja.

Opin opiston tanssitunneilla alkeita monipuolisesti eri tanssilajeista, ja sen tiedon päälle on nyt helppo kasata uutta tietoa. On mieletöntä huomata aina välillä, että hei, mähän osaan tän jo! Myös opistolla karttuneesta esiintymiskokemuksesta on ollut hyötyä. Nyt tiedän, että pystyn esiintymään lavalla ihmisten edessä, eikä se enää jännitä aivan kohtuuttomasti.

Mielestäni tanssi on aivan uskomaton taiteenmuoto. On mielenkiintoista, mitä kaikkea voi sanoa pelkällä liikkeellä. Sen lisäksi tanssi tuntuu hyvältä kehossa ja mielessä. Tanssiessa kaikki ylimääräiset murheet katoavat ja se pakottaa elämään hetkessä. Ja ennen kaikkea se on hauskaa!

Opinnoista oli todella paljon hyötyä pääsykokeissa! Ehkä suurimman avun sain teatteri- ja liikeimprovisaatiotunneilta, joilla opin heittäytymään ja tuottamaan omaa liikettä. niiden avulla en jäätynyt hankalassakaan tilanteessa ja osasin olla itselleni armollinen. Kokeissa oli myös paljon liikkeitä ja tehtäviä, jotka olivat tulleet opistolla jo tutuiksi. Opettaja osasi myös hyvin kertoa etukäteen, minkälaisia tehtäviä saattaisi olla luvassa ja vinkkejä esimerkiksi haastatteluosuuteen. Neuvoista oli suuri apu henkisessä valmistautumisessa.

Opinnoissa ihan parasta oli kannustava ja heittäytyvä ilmapiiri sekä uuden oppimisen riemu! Opin paljon eritoten itsestäni. Sain todella paljon itseluottamusta, löysin samanhenkisiä ihmisiä, opin unelmoimaan ja löysin uuden suunnan elämälleni.

Opistovuosi oli todellakin elämäni paras vuosi. Sieltä jäi käteen niin paljon oppia, kokemuksia ja ihania ihmisiä, ettei sitä pysty edes oikein sanoin kuvaamaan. Opettajat olivat mitä ihanimpia ja opiston miljöö on viehättävän idyllinen. Ikävä on! Tiivistettynä voisin sanoa, että opistovuosi muutti elämäni.”

Jaa sivu