Eläin- ja luontoavusteisuuden osaaja

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Lyhytkurssit » Eläin- ja luontoavusteisuuden osaaja

Eläin- ja luontoavusteisuus asiakastyössä (30 op)Eläin- ja luontoavusteisuuden osaaja -koulutus on suunnattu täydennyskoulutukseksi kasvatus-, sosiaali-, terveys- ja nuorisoalan ammattilaisille sekä eläin- ja luontoavusteisia hyvinvointipalveluja tuottavalle tai sitä suunnittelevalle yrittäjälle. Koulutus sopii täydentämään omaa ammatillista osaamista sekä tuomaan uusia näkökulmia ja menetelmiä nykyiseen työhön. Yrittäjälle/yrittäjyydestä haaveilevalle koulutus tarjoaa tietoa ja ideoita eläin- ja luontoavusteisista palvelumahdollisuuksista. Koulutuksessa tutustutaan luonto-, koira- ja hevosavusteisiin menetelmiin. Oppimistehtävien avulla omaa osaamista voi kartuttaa myös muiden eläinlajien osalta. 

Koulutus sisältää seitsemän lähiopetusjaksoa (7 x 12 tuntia) viikonloppuisin ja verkko-opetusta, pienryhmätapaamisia sekä oppimistehtäviä. Yksi koulutuspäivä järjestetään Toiskan Terapeuttisella tallilla. Lisäksi koulutukseen sisältyy Green Care -perusteet (5 op) Karelian avoimen ammattikorkeakoulun opintoina. GC-opinnot antavat palveluntuottajalle kelpoisuuden hakea Green Care -yhdistyksestä palvelulleen LuontoHoiva- tai LuontoVoima -laatumerkkiä (pohjakoulutuksesta riippuen). Kokonaisuudessaan opintojen laajuus vastaa 30 opintopistettä. 

Koulutuksen vastuukouluttajina toimivat Elina Herttua (KM, lähihoitaja, sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja, HeLMi®-ohjaaja, eläinavusteinen valmentaja, neuropsykiatrinen valmentaja, Metsämieli-ohjaaja, nuorisoterapeuttiopiskelija) ja Terhi Silvendoin (sosionomi YAMK, ammatillinen opettaja Amo, monialainen Green Care-opinnot).  

Koulutuksessa vierailevia kouluttajia: 

 • Kirsi Salonen (laillistettu psykologi, psykoterapeutti, eko- ja ympäristöpsykologi, kouluttaja, NLP-practitioner) 
 • Jaana Tainio (eläinlääkäri, eläinkiropraktikko) 
 • Katariina Alongi (liikunnanohjaaja, FM, kirjailija, hevosalan vaikuttaja ja valmentaja) 
 • Marjo Helene Haanpää (musiikkiterapeutti, musiikkipedagogi, työnohjaaja, johdon työnohjaaja/coach) ja Veera-terapiakoira 
 • Teea Ekola (sosiaaliohjaaja, tradenomi, sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja ja kouluttaja, Mindfulness -tunnetaitovalmentaja, HeLMi®-ohjaajien kouluttaja) 
 • Green Care Finland ry:n edustaja 

Ajankohta

6.9.2024 – 17.5.2025 

Opetus pe klo 17.00–21.00 ja la klo 9.00–15.00. 

Lähiopetusviikonloput:

 • 6.–7.9.2024 
 • 4.–5.10.2024 
 • 13.–14.12.2024 
 • 10.–11.1.2025 
 • 14.–15.2.2025 
 • 11.–12.4.2025 
 • 16.–17.5.2025 

Koulutuksen hinta

1 785 € sisältäen opetuksen ja ruokailut (erityisruokavaliot huomioidaan)

Laskutus kahdessa erässä. Aloittaessasi koulutuksen, sitoudut maksamaan koko kurssimaksun! 

Majoitus

Opistolla on mahdollisuus edulliseen majoittumiseen lähiopetuksen aikana. Majoitusvaraus tulee tehdä viimeistän lähiopetusjaksoa edeltävänä maanantaina. Majoitus kahden hengen huoneessa maksaa 29,50 € / hlö / yö ja yhden hengen huoneessa 41,50 € / yö. Hintoihin sisältyy aamupala kurssiaikataulun mukaisesti sekä opiston liinavaatteet ja pyyhe.

Ilmoittautuminen

Koulutukseen ilmoittautumiset 18.8.2024 mennessä tästä linkistä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.


Koulutuksen esite (PDF)

Tulossa 

Opiston opintotarjontaan on suunnitteilla koirien soveltuvuustestausta. Mm. opetushallitus on linjannut, että koiran ollessa koululla säännöllisesti opettajan pedagogisena työparina, tulee sen olla soveltuvuustestattu. Yhä useammin myös muilla työpaikoilla vaaditaan koiran työhön soveltuvuuden arviointia. Lisätietoa opiston tarjoamasta soveltuvuustestauksesta tulee lukuvuoden 2024-2025 aikana. Mikäli olet kiinnostunut koiran soveltuvuustestauksesta, voit ilmoittaa yhteystietosi alla olevalle yhteyshenkilölle.  
Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

LISÄTIETOJA

Elina Herttua, puh. 050 530 4866 tai elina.herttua@epopisto.fi
Opiston toimisto, puh. 06 425 6000 tai toimisto@epopisto.fi

Jaa sivu