Lukuvuosi käynnistyi ennätysopiskelijamäärällä

ep-lintu

Etelä-Pohjanmaan Opisto avasi uuden lukuvuoden 14. elokuuta Ilmajoella. Päätoimisia opiskelijoita on tänä lukuvuonna 430, enemmän kuin koskaan aiemmin yli 130-vuotiaan opiston historiassa. Heistä reilut 270 on suomenkielisiä ja 160 vieraskielisiä, kansallisuuksia on 15.

Lukuvuoden avajaisjuhla täytti Korpisaarisalin. Uusia opiskelijoita on ennätysmäärä.


Opiskelijamäärät kasvoivat erityisesti kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnossa sekä suomen kielen ja kulttuurin opinnoissa.

Avajaisjuhlassa rehtori Kyösti Nyyssölä toivotti uudet opiskelijat tervetulleiksi taloon ja muistutti samalla opiston arvoista, jotka ovat oppiminen, vuorovaikutus ja innostus.

– Teidän tärkein tehtävänne on osallistua opetukseen joka päivä, ottaa kaikki irti tästä lukuvuodesta ja sitoutua yhteiseen ohjelmaan. Hyvä ilmapiiri on tehokkaan oppimisen edellytys, siitä me vastaamme yhdessä. Vuorovaikutuksen perusta on tervehtiminen, katsekontakti, joka aamu, joka päivä ja kaikkien kanssa. Opiston tehtävänä taas on innostaa teidät elämään oman näköisenne elämä ja löytämään elämän suunta.

– Yhdessä oleminen on hyvän ja ikimuistoisen opistovuoden edellytys. Koska meitä on näin paljon, on välttämätöntä, että noudatamme yhteisiä sääntöjä. Niistä ensimmäinen on, että hymyillään kun tavataan, rehtori Kyösti Nyyssölä muistutti.
Savola varoitti vapaan sivistystyön leikkauksista

Avajaisten juhlapuhujaksi kutsuttu kansanedustaja Mikko Savola kiitti opiskelijoita valinnastaan opiskella yhdessä Suomen perinteikkäimmistä ja vanhimmista kansanopistoista ja korosti Etelä-Pohjanmaan Opiston laajaa koulutustarjontaa.

– Onnistunut opistovuosi antaa hyvät eväät matkalla elämässä eteenpäin. Tulette varmasti muistelemaan tätä vuotta ja täällä solmittuja ihmissuhteita vielä moneen kertaan hyvällä. Ystävyydet kantavat läpi elämän, Savola uskoo.

Kansanedustaja Mikko Savola oli avajaisten juhlapuhujana.


Puheessaan hän korosti kansanopistojen merkitystä koulutuskentällä ja esitti samalla huolensa hallituksen suunnittelemiin vapaan sivistystyön leikkauksiin.

Vaikka valtion budjetissa leikkaus on pieni, tulevat sen vaikutukset vapaan sivistystyön kentällä näkymään suurina. Erityinen huoli on vaikutuksista pieni- ja keskituloisiin perheisiin ja nuoriin.

– Kansanopistojen laajan koulutustarjonnan luomat mahdollisuudet ovat tärkeitä kaikkien pitämiseksi mukana yhteiskunnassa.

Savola toivoo, että Etelä-Pohjanmaa houkuttaa myös kauempaa tulleita jäämään maakuntaan.

– Etelä-Pohjanmaalla on työtä ja työpaikkoja. Yritysten työvoiman tarve on ja tulee olemaan suurta. Maakunnassamme on turvallista asua ja elää.

– Oman alan löytyminen, itsensä sivistäminen ja kansainvälisille opiskelijoille suomen kielen ja kulttuurin oppiminen hyödyttää paitsi opiskelijaa, koko tätä aluetta ja Suomea, Savola tiivistää.

Kansanmusiikkia harrastava Savola ilahdutti opistolaisia myös kahdella viuluesityksellä. Soitto meni yleisön ”jalan alle”, ja se taputti tahdissa koko esityksen ajan.
Enemmän kuin opisto

Kehittämispäällikkö Päivi Sirkka kertoi uusille opiskelijoille, miksi Etelä-Pohjanmaan Opiston sanotaan olevan ”enemmän kuin opisto”.

– Etelä-Pohjanmaan Opisto on sellainen paikka, jonne on mukava tulla joka päivä, jossa voi olla oma itsensä ja jossa voi kasvaa. Etelä-Pohjanmaan Opisto on sellainen paikka, joka tulee muuttamaan elämäsi.

Avajaisten oheisohjelmasta vastasivat taideopettajat yhdessä muun henkilöstön ja Päiväkoti Pääskysaaren lasten kanssa. Yleisö sai nauttia muun muassa tuoliakrobatiasta, musiikkiesityksistä ja yhteislaulusta.

Opettaja Jaakko Mäkinen säesti opistolaisten yhteislaulua.

Jaa sivu

hiihtoloma_vaaka

Hiihtoloman aukioloajat

Opiston väki lomailee viikolla 9. Toimistomme on suljettu ma-ke 26.-28.2. ja avoinna to-pe 29.2.-1.3. klo 9.00-15.00.

EPO_opiskelijat liakassa

Haku lukuvuoden 2024-2025 opintoihin alkaa 20. helmikuuta

Olemme mukana kevään toisen asteen yhteishaussa 20.2.-19.3.2024. Yhteishaun kautta voit hakea TUVA- ja Opistovuosi-koulutuksiin sekä kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoon, jonka suorittaneet valmistuvat lastenohjaajiksi tai nuoriso- ja yhteisöohjaajiksi. Yhteishaussa mukana olevat koulutukset: Myös haku lukuvuoden 2024–2025 kansanopistolinjoille on käynnissä 20.2.-31.7.2024. Lukuvuoden tai yhden lukukauden mittaisilla opintolinjoillamme voit aloittaa yliopisto- ja AMK-opinnot tai taidealojen opinnot ja kehittää

Etelä-Pohjanmaan Opiston täysi ravintolasali, opiskelijoita ruokailemassa.

Haemme vastaavaa kokkia Ilmajoentien ravintolaan

Haemme vastaavaa kokkia Etelä-Pohjanmaan Opiston ylläpitämääm Ilmajoentien (Sedu) opiskelijaravintolaan. Ravintolassa tarjotaan arkipäivisin aamupala ja lounas 50-100 asiakkaalle, lisäksi ravintolan asiakkaina ovat opiskelijoiden lisäksi päiväkodin lapset. Ravintola valmistaa myös viereisen opetuspäiväkodin lounasruoan. Vastaavan kokin työtehtäviin kuuluu mm. Tehtävässä vaaditaan rikostaustaote, joka perustuu Lakiin lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä (504/2002). Työsuhde on kokoaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva.

opiston-salibandymestarit-2024

KPS opiston salibandymestari 2024 – ”Ei jäänyt paljon jossiteltavaa!”

Kasvatustieteen, psykologian ja sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden joukkue KPS vei opiston salibandymestaruuden. Finaalissa KPS kaatoi opiston henkilökunnan Palkkaurheilijat lukemin 8-2. Lääketieteen opintolinjan joukkue sijoittui pronssille. Voittajat kiittelivät turnauksen hyviä järjestelyjä sekä toisten joukkueiden ja katsojien luomaa ottelutunnelmaa. – Ei jäänyt paljon jossiteltavaa. Turnaus oli kokonaisuudessaan uskomattoman mieleenpainuva, yhteisöllinen, hyväntuulinen ja omalta osaltamme rehti. Mielestämme turnaus

salibandy2023

Kuka vie opiston salibandymestaruuden 2024?

Perinteeksi muodostunut Opisto Champions -salibandyturnaus pelataan Etelä-Pohjanmaan Opistolla 6.2.2024. Mukana on tänä vuonna 11 joukkuetta eri opintolinjoilta ja henkilökunnasta. Kuka vie mestaruuden? OTTELUOHJELMA 6.2. Otteluohjelma ja tulosseuranta tällä sivulla koko päivän! Schedule created with hockey scheduler by Playpass

opinlakeus_banner

Olemme mukana Opinlakeus-messuilla 17.-18.1.

Kiinnostaako Etelä-Pohjanmaan Opiston koulutustarjonta? Tule kuulemaan lisää mahdollisuuksista Opinlakeus-messuille 17.-18.1.2024. Löydät meidät messupaikalta numero 20. ​Messut Seinäjoki Areenassa ovat avoinna yleisölle keskiviikkona 17.1.2024 klo 14.00-19.30. ja torstaina 18.1.2024 klo 9.00-15.00. Teemana tulevaisuus ei tapahdu, se tehdään. ​Opinlakeus-messut tarjoavat jatko-opiskelupaikkaa etsiville nuorille ja aikuisille erinomaisen mahdollisuuden tutustua erilaisiin koulutusvaihtoehtoihin, sillä messuilla esittäytyy koko jatkokoulutuksen kirjo! Henkilökohtaiset

epo_joulutervehdys

Rauhallista joulua ja onnea uudelle vuodelle 2024

Joulun lähestyessä haluamme kiittää menneestä vuodesta ja toivottaa rauhallista joulun aikaa opiskelijoille, henkilöstölle ja yhteistyökumppaneille. Onnea ja menestystä uuteen vuoteen 2024! Tänä vuonna perinteisten joulumuistamisten sijaan käytämme varat paikallisen kulttuuritoiminnan ja Ilmajoen Musiikkijuhlien tukemiseen. Toimistomme on jouluna suljettu 22.-26.12. Muuten palvelemme arkisin klo 9-15.

etusivu-maahanmuuttajat

Haemme S2-opettajaa

Haemme joukkoomme S2-opettajaa määräaikaiseen työsuhteeseen 2.1.2024 alkaen. Tehtävänä on opettaa suomen kieltä ja kulttuuria niin kotoutumiskoulutuksessa kuin aikuisten perusopetuksessa. Toimit 11-henkisen tiimin jäsenenä. Opetusta on usealle eri ryhmälle yhteensä noin 22 oppituntia viikossa. Työ sisältää suomen kielen ja kulttuurin opetusta kotoutumiskoulutuksen opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti. Kielen opetuksen lisäksi työhön kuuluvat yhteiskunnalliset- ja kulttuuurisisällöt. Opinto-ohjausta ja erilaista arjen taitojen

teatteri-ja-tanssiesitys-onnellisuuden-kasikirja

Onnellisuuden käsikirja opiston näyttämöllä 29.11.-1.12.

Kuinka tullaan onnelliseksi? Etelä-Pohjanmaan Opiston esitys ”Onnellisuuden käsikirja” haastaa katsojan pohtimaan omaa onnellisuuttaan ja inspiroi löytämään iloa arjen pienistä asioista. Eliel elää mielestään täysin tavanomaista elämää. Jotain tuntuu kuitenkin puuttuvan. Äkkiä hänet temmataan Onnellisuuden tyyssijaan, jota emännöi itse onnen ja sattuman jumalatar Fortuna. Eliel saa käsiinsä suuren Onnellisuuden käsikirjan, jonka sisällöstä hänen täytyy kuitenkin ottaa

Euroscola 1200x800

Opiskelijoita vierailulla EU-parlamentissa Strasbourgissa

Etelä-Pohjanmaan Opiston Toimittajakoulun, oikeustieteen, kauppatieteen ja psykologian opiskelijat vierailevat 16.-18.11. Ranskan EU-pääkaupungissa Strasbourgissa tutustumassa Euroopan parlamenttiin. Kaksipäiväisen matkan aikana opiskelijat ovat vieraana Euroopan parlamentissa, ja heille on järjestetty monenlaista ohjelmaa, muun muassa tapaamisia europarlamentaarikkojen kanssa. Parlamentin puheenjohtaja Roberta Metsolan terveiset kuullaan videolta. Vierailu liittyy Strasbourgissa järjestettävään Euroscola-ohjelmaan, johon voivat osallistua vähintään 14-vuotiaat opiskelijat kaikista EU:n