Drone-keskushanke

ep-lintu

Etusivu » Tietoa meistä » Yhteistyö ja hankkeet » Drone-keskushanke

Drone-keskushanke

Etelä-Pohjanmaan Opiston hallinnoiman Drone-keskushankkeen tavoitteena on tukea yritystoiminnan ja liikenneinfrastruktuurin kehittymistä luomalla alueellinen dronealan osaamiskeskus. Hanke toteutetaan ryhmähankkeena Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun kanssa.

Keskeinen osa hanketta on uuden teknologian joustava käyttöönotto, ja uusien innovatiivisten ratkaisujen hakeminen droneteknologian alalta. Etelä-Pohjanmaan Opiston ja Sedun tavoitteena on hakea elinkeinoelämän tarpeista lähteviä ratkaisuja ja toimintatapoja jatkuvasti kehittyvän droneteknologian hyödyntämiseksi. Jotta tämä olisi mahdollista, luodaan Etelä-Pohjanmaan Opistolle monipuolinen testaus-, koulutus- ja oppimisympäristö, jonka avulla voidaan tutkia ja pilotoida droneteknologiaan liittyviä toimintamalleja.

Droneteknologian koulutuksen avulla on parhaimmillaan mahdollisuus lisätä maakunnan vetovoimaa, koska toistaiseksi vastaavaa koulutus- ja oppimisympäristöä ei ole muualla toteutettu. Droneteknologia tukee myös osaltaan kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä, kun tulevaisuudessa raskaampi lentokalusto voidaan korvata erilaisilla dronesovelluksilla.

Hankkeen toteutusaika

10/2022–7/2025

Lisätietoja

Kari Tuomi, Etelä-Pohjanmaan Opisto, puh. 050 336 9744 tai kari.tuomi@epopisto.fi
Jaa sivu