”Oikeustieteen opiskelu vaatii motivaatiota ja sitkeyttä” – Oikeustieteen opintolinja oli Krista Koivistolle askel kohti yliopistoa ja juristin uraa

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Opiskelijatarinoita » ”Oikeustieteen opiskelu vaatii motivaatiota ja sitkeyttä” – Oikeustieteen opintolinja oli Krista Koivistolle askel kohti yliopistoa ja juristin uraa


Krista Koivisto työskentelee juristina yritysjuridiikkaan keskittyvässä lakiasiaintoimistossa Helsingissä. Aiempaa kokemusta hänellä on lisäksi kahdesta eri asianajotoimistosta sekä yritysmaailmasta. Oikeustieteen opinnot hän aloitti aikoinaan Etelä-Pohjanmaan Opistolla.


Päätös oikeustieteelliseen hakemisesta muotoutui alun perin Soinista kotoisin olevalle Krista Koivistolle jo lukiossa. Erityisesti yhteiskuntaopin kurssit kiinnostivat, ja tästä inspiroituneena hän alkoi tutkia eri opintovaihtoehtoja.

– Oikeustiede nousi esiin kiinnostavana alana, ja tutustuttuani tarkemmin sen laajuuteen, päätin testata motivaatiotani alaa kohtaan pääsykokeissa, hän kertoo.

– Hain ensimmäisen kerran oikeustieteelliseen heti lukion jälkeen, mutten tuolloin vielä tullut valituksi. Halusin siitä huolimatta päästä aloittamaan opintoja jossain muodossa sekä oppia lisää luku- ja vastaustekniikoista, joten päätin aloittaa välivuoden opinnot Etelä-Pohjanmaan Opistolla Ilmajoella.

Välivuosi opistolla vahvisti alavalintaa

Oikeustieteen opintolinja oli oiva tapa tutustua alaan sekä valmistautua pääsykokeisiin samanhenkisten sekä samassa tilanteessa olevien opiskelijoiden kanssa.

– Opistolla pääsi oikeasti tutustumaan valitsemaansa alaan ja suorittamaan opintoja, mikä omalla kohdallani vain vahvisti päätöstäni hakea oikeustieteelliseen. Opintoja oli mahdollista suorittaa yliopistotyyppisesti tenttimällä, joten en kokenut kuormittuvani opintoajasta myöskään liikaa pääsykoekevättä ajatellen. Mielestäni opistoaika oli hyödyllinen ja järkevä tapa viettää välivuosi.

Eväitä jatko-opintoihin ja juristin uralle

Opistolta Krista Koiviston tie vei Itä-Suomen yliopistoon, josta hän valmistui oikeustieteen maisteriksi.

– Opistolla suoritetuista kursseista sai konkreettista hyötyä opintoihin, ja itse sain esimerkiksi hyväksi luettua muutamia kursseja suoraan yliopistolla. Opinnot valmistivat hyvin pääsykokeisiin ja yliopistoon, ja näistä jokainen on ollut omalla tavallaan työelämään valmistava vaihe, hän toteaa.

Parasta opistolla oli myös läheiseksi tullut ystäväpiiri.

– Meidän kämppisporukka oli aivan mahtava ja itselleni jäi heistä monta hyvää ystävää. Heistä yhden kaasona olenkin tänä kesänä. Lisäksi opistolla pystyi hyödyntämään välivuotta omaa haavetta ”tavoitellen” – opintoja pystyi edistämään ja pääsykokeeseen valmistautumaan tehokkaasti. 

Juristin urasta haaveilevia Krista kannustaa hakeutumaan opintojen pariin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

– Mielestäni oikeustieteen opiskeleminen vaatii tietynlaista motivaatiota ja sitkeyttä. Koen, että Etelä-Pohjanmaan Opistolla oli mahdollista päästä testaamaan matalalla kynnyksellä omaa motivaatiota ja tällä tavoin varmistamaan omia opintosuuntauksia. Vuosi Etelä-Pohjanmaan opistolla on varmasti ikimuistoinen ja hyödyllinen, joten rohkeasti hakemaan!



Jaa sivu