Tulevat sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Opiskelijatarinoita » Tulevat sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ryhmäkuvassa: takarivi vas. Teresa Hukkanen, Johanna Luoma, Essi Laukkanen, Elina Patrikainen, alarivi vas. Noora Hakala, Anna-Reetta Laitila ja Veera Sarkanen.

Onko hoitoala kutsumusammatti? Sosiaali- ja terveysalaa Etelä-Pohjanmaan Opistolla opiskelevat Elina Patrikainen, Noora Hakala, Anna-Reetta Laitila, Teresa Hukkanen, Johanna Luoma, Essi Laukkanen ja Veera Sarkanen miettivät vastausta pitkään.

– Kutsumuksesta puhuminen on ehkä kliseistä, mutta kyllä tällä alalla tietynlainen luonne pitää olla, opiskelijat pohtivat.

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiselta vaaditaan kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Työtä tehdään monenlaisissa ympäristöissä, mutta kaikissa työskennellään ihmisten parissa.

En tiennyt alasta etukäteen paljoa, joten tämä oli hyvä tutustumiskeino tulevaan ammattiin.

Alan monipuolisuus on ehdoton valtti ja apua oman suuntautumisvaihtoehdon valintaan saa jo opiskeluaikana. Kaikki sosiaali- ja terveysalan opintolinjan opiskelijat suorittavat opintojensa aikana useita tutustumiskäyntejä ja harjoitteluja, joissa erilaisten töiden todellisuus paljastuu.

– En tiennyt alasta etukäteen paljoa, joten tämä oli hyvä tutustumiskeino tulevaan ammattiin, Elina kertoo. Jatko-opintoihin on helpompi suunnata, kun nyt oikeasti tietää mihin on hakemassa.

Seitsikko on viihtynyt opistolla mainiosti. Kaikki ovat kotoisin lähiseudulta, joten opiskelu Ilmajoella maaseudun rauhassa on tuntunut kotoisalta. Kiitosta saavat muun muassa mukavat ja ammattitaitoiset opettajat, opiston rento ilmapiiri ja se, että omiin opintoihin on pystynyt vaikuttamaan. Parasta opiskelussa on kuitenkin
kaikkien mielestä ollut oma tiivis ryhmä.

– Samanhenkisten ihmisten kanssa on helppo opiskella ja tehdä yhteisiä projekteja ja ohjauksia, sanoo Essi. Yhteistyötä on tehty myös muiden linjojen kanssa, mutta oma porukka on kyllä hitsautunut todella hyvin yhteen.

Jaa sivu