Dronelentämisen alkeiskurssi

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Lyhytkurssit » Dronelentämisen alkeiskurssi

Tule Dronelentämisen alkeiskurssille!

Kurssilla opiskellaan dronen turvalliseen lennättämiseen tarvittava teoriatieto ja kokeillaan dronelennättämistä käytännössäkin. Kurssin suorittamisen jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus osallistua Traficomin järjestämään verkkokokeeseen.

Koko EU:n dronelennättämisen yhtenäistävä asetus tuli voimaan 31.12.2020. Sen mukaan jokaisen yli 250 g painavaa tai kamerallista dronea käyttävän pitää rekisteröityä, perehtyä dronen lennättämiseen ja pääsääntöisesti suorittaa koe. Vaatimus koskee niin harrastus- kuin yritystoimintaakin.

Dronelentämisen alkeiskurssilla perehdytään dronelennättämisen vaatimiin tietoihin lentoturvallisuudesta, ilmatilarajoituksista, ilmailun säädöksistä, ihmisen suorituskyvyn rajoituksista ja lentotoimintamenetelmistä. Kurssilla käydään läpi Traficomin A1/A3 -verkkoteoriakokeen materiaali ilma-alusjärjestelmien yleistuntemuksesta, yksityisyydestä ja tietosuojasta, vakuutuksista sekä ilmailun turva-asioista.

Kurssin päätteeksi on mahdollisuus suorittaa Traficomin verkkoteoriakoe. Kokeen hyväksytysti suorittanut opiskelija saa Traficomin todistuksen osaamisestaan ja hän voi toimia miehittämättömällä ilma-alusjärjestelmällä (UAS) alakategorioissa A1 ja A3. Opiskelija saa myös Traficomin kauko-ohjaajatunnuksen. Kurssille osallistuvan tulee olla 12 vuotta täyttänyt.

Kurssin laajuus on 2 opintopistettä. Kurssi sisältää kaksi viikonloppua. Lähiopetusta on 23 tuntia. Lisäksi opetukseen kuuluu etäopetusta 31 tuntia, johon saat ohjeet Moodlen kautta. Tunnukset Moodle-oppimisympäristöön ja ohjeet itsenäiseen opiskeluun saat sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen.

Ajankohta

Ilmoitetaan myöhemmin. Kurssiin kuuluu kaksi lähiopetusjaksoa pe-la, alustava aikataulu: perjantait klo 17.00–21.00 ja lauantait klo 09.00–15.00

Paikka: Etelä-Pohjanmaan Opisto (Opistontie 111, 60800 Ilmajoki)

Laajuus

Kurssin laajuus on 2 opintopistettä. Lähiopetus 23 tuntia, etäopetus 31 tuntia.

Opettajat

Kari Tuomi ja Teemu Majasaari

Hinta

140 € sisältäen opetuksen

OpinLakeus-verkostoon kuuluvien oppilaitosten opiskelijoilla on mahdollisuus opiskella kurssilla oman oppilaitoksensa kustantamana. Varmistathan asian etukäteen omassa oppilaitoksessasi!

Majoitus

Mikäli tarvitset majoitusta kurssin ajaksi, voit tiedustella mahdollisuutta majoittumiseen Etelä-Pohjanmaan Opiston toimistosta (06 425 6000 tai toimisto@epopisto.fi).

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen avataan myöhemmin. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.


Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

LISÄTIETOJA

Opiston toimisto
puh. 06 425 6000 tai toimisto@epopisto.fi

Jaa sivu