Ilmajoen lukion ilmaisulinja

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Peruskoulun jälkeen » Ilmajoen lukion ilmaisulinja

Suorita lukio ja kehitä samalla luovaa ilmaisuasi!


Ilmajoen lukion ilmaisulinja toteutetaan yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan Opiston kanssa. Linjalla yhdistyvät lukio-opinnot, ylioppilastutkinto ja Etelä-Pohjanmaan Opiston kulttuurilinjat. Opinnot antavat erinomaiset lähtökohdat etenkin kulttuurialojen jatko-opintoihin.

Ilmaisulinjalla noudatetaan nuorten lukiokoulutuksen valtakunnallisia perusteita.

Lukiosta opintopisteitä kertyy yhteensä vähintään 114. Opistolta opintopisteitä tulee 50 opintopistettä. Suositeltava opiskeluaika ilmaisulukiossa on 3,5-4 vuotta.

Ilmaisulinjan suuntautumisvaihtoehdot


Opiskelijan ensimmäinen ja kolmas opintovuosi painottuvat lukio-opintoihin lukiossa. Toisena opintovuonna keskitytään ilmaisuaineisiin kansanopistossa, mutta joka lukiojaksossa suoritetaan myös yksi kirjoitettavien aineiden kurssi lukiossa. Toisaalta myös lukio-opintojen alussa ja lopussa on kulttuuriopintoja. Ainoana rajoitteena lukio-opintojen osalta on se, että ilmaisulinjaa käyvä opiskelija ei ehdi suorittaa pitkän matematiikan kursseja kolmen vuoden aikana.

Hakeminen

Kevään yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi

Lisätietoja opiskelusta ja hakemisesta www.ilmajoki.fi/lukio

Asuminen ja ruokailu

Ilmaisulinjan opiskelijalla on mahdollisuus asua vuokralla Etelä-Pohjanmaan Opistolla. Opiskelija saa maksuttoman lounaan, mutta hän voi osallistua myös muihin opiston ravintolan päivittäisiin aterioihin maksua vastaan.

Opintotuki

Opiskelijalla on oikeus toisen asteen opintotukeen. Katso lisätietoa opintotuesta Kelan sivuilta.Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

LISÄTIETOJA

Ilmajoen lukio, opinto-ohjaaja, puh. 044 419 1402 tai seija.tanhuanpaa@ilmajoki.fi
Etelä-Pohjanmaan Opisto, toimisto, puh. 06 4256 000 tai toimisto@epopisto.fi

Jaa sivu