Tekniikan ala

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Opintolinjat » Tekniikan ala

Tähtäimessä tekniikan alan yliopisto-opinnot?


Tekniikan alan opintolinjan tavoitteena on diplomi-insinööriopinnot valintakokeen tai todistusvalinnan kautta. Linjalla opiskellaan lukion pitkän matematiikan, fysiikan ja kemian pakollisten ja syventävien kurssien opintosisällöt. Opetus toteutetaan yhdessä lääketieteen opintolinjan kanssa.

Valintakokeisiin valmistautuminen

Opinnot parantavat valmiuksia menestyä DI-yhteisvalinnan valintakokeessa sekä yliopisto-opinnoissa. Kokeessa vaaditaan hyvät taidot lukion pitkän matematiikan lisäksi fysiikasta ja/tai kemiasta. Lukuvuoden aikana opiskellaan lukion fysiikan ja kemian pakolliset ja syventävät kurssit. Matematiikan kursseihin tarjoamme viikoittaista tukea laskututoroinnin muodossa.

Voit tulla mukaan lähtötasostasi riippumatta! Joka vuosi joillain opiskelijoistamme on käytynä vain osa lukion kemian/fysiikan kursseista, kun taas osalla on ylioppilaskokeesta arvosana E. Kevään aikana järjestämme 4 harjoituspääsykoetta. Tarjoamme lisäopetusta opiskelijoille, jotka ovat käyneet vain osan lukion fysiikan/kemian kursseista tai jos lukio-opinnoista on kauan.

Mikäli olet kiinnostunut avoimen yliopiston väylästä korkeakouluopintoihin, opiston opettajat ovat käytettävissä tutorointitukena myös avoimen yliopiston kursseille.

Ylioppilaskokeisiin valmistautuminen

Linja antaa hyvät mahdollisuudet korottaa ylioppilastutkinnon arvosanoja tai täydentää tutkintoa, etenkin fysiikan, kemian ja matematiikan osalta.

Saat ohjausta Abitin käyttöön matemaattisissa aineissa. Abitti-koepalvelin on opiskelijoiden vapaassa käytössä päivittäin myös itsenäiseen harjoitteluun. Keväällä järjestämme lyhyen äidinkielen kertauskurssin. Halutessasi voit suorittaa preliminäärikokeen matemaattisissa aineissa tai äidinkielessä.

Lukuvuoden aikana kemian ja fysiikan opetuksesta vastaavat opiston omien opettajien lisäksi lähilukioiden opettajat. Erityisenä painopisteenä linjalla on fysiikan ja kemian laskurutiinin kehittäminen.

Opintojen sisältö

Lyhenteet: TY = Turun yliopisto, UEF = Itä-Suomen yliopisto

 • Lukion fysiikan kurssit
 • Lukion kemian kurssit
 • Harjoituspääsykokeet (4 kpl)
 • Matematiikan tuutorointikurssi


TAVOITTEIDESI JA KIINNOSTUKSESI MUKAAN VOIT VALITA MYÖS SEURAAVIA KURSSEJA

 • Lukion biologian kurssit
 • Äidinkielen yo-valmennus
 • Fysiikan ja kemian lisäopetus
 • Sähköisen yo-kokeen ohjelmien harjoittelu ja preliminäärikokeet
 • Avoimen yliopiston kemian peruskurssit 1-4 á 5 op (TY)
 • Farmasian perusopinnot 25 op (UEF) (Avoimen yliopiston väylä farmasian opintoihin)
 • Sähly ja kehonhuolto
 • Lisäksi valittavanasi on laaja valikoima muita opintoja sekä avoimen yliopiston opintoja opiston tarjonnasta

Opiskeluaika

15.8.2022-26.5.2023
Opinnot kestävät 1-2 vuotta opiskelijan henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta riippuen.

Pääsyvaatimukset

Lukio tai muu vastaava koulutus

Hakeminen

Hakuaika 22.2.-31.7.2022.

Opiskelukustannukset

Linjalla opiskelu on maksullista. Kuukausittain suoritettava opintomaksu muodostuu opetuksesta, valitsemistasi ruokailuista ja mahdollisista asumiskustannuksista.

Tarkemmat tiedot opintomaksuista voit katsoa täältä.

Opiskelu on päätoimista opiskelua ja oikeuttaa opintotukeen. Opistolla asumiseen saat lisäksi 88,87€/kk asumislisää Kelalta. Huomaathan, että opistolla asuva täysi-ikäinen opiskelija saa opintotuen aina täysimääräisenä. Katso lisätietoa opintotuesta Kelan sivuilta.

Aikuisopiskelijalla on mahdollisuus hakea myös aikuiskoulutustukea. Aikuiskoulutustuesta saat lisätietoa Työllisyysrahaston nettisivuilta www.tyollisyysrahasto.fi tai työvoimatoimistoista.

Aloita yliopisto- tai AMK-opinnot Etelä-Pohjanmaan Opistolla! – Opiston esittelyvideo
Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.


LISÄTIETOJA

Harri Perämäki (vastaava opettaja), puh. 044 432 5603 tai harri.peramaki@epopisto.fi
Opiston toimisto, puh. 06 425 6000 tai toimisto@epopisto.fi

Jaa sivu