Sosiaalityö

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Opintolinjat » Sosiaalityö


Kiinnostaako ihmisten kanssa työskentely ja auttamistyö? Haaveiletko sosiaalityöntekijän ammatista? Sosiaalityöntekijänä voi työskennellä esimerkiksi lastensuojelussa, aikuissosiaalityössä, vammaispalveluissa tai koulukuraattorina.   

Sosiaalityön opintolinjalla saavutat lukuvuoden aikana vankan ja monipuolisen tietopohjan sosiaalialasta. Selkiytät ammatillista suuntautumistasi, kehität vuorovaikutustaitojasi ja opit itsenäiseen työskentelyyn yliopistotasoista opiskelua vastaavalla tavalla. Lisäksi valmentaudut sosiaalityön pääsykokeisiin. 

Linjalla opiskellaan kattavasti sosiaalialaan liittyviä sisältöjä. Opintoihin sisältyy sosiaalityön perusopinnot sekä muita avoimen yliopiston opintoja sekä opiston omia kursseja. Lisäksi työelämäjaksoilla ja opintokäynneillä pääset tutustumaan alan monipuolisiin työtehtäviin käytännössä.

Avoimen väylän kautta yliopisto-opiskelijaksi!

Sosiaalityön opintolinjalla voit suorittaa avoimen yliopiston opintoja, joiden perusteella voit hakea avoimen väylän kautta yliopiston tutkinto-opiskelijaksi. Saat opintoihisi opintotuen, etkä menetä ensikertalaiskiintiötäsi yliopistoon. Suorittamasi opinnot jouduttavat yliopistotutkintosi valmistumista, koska ne voi hyväksilukea suoraan osaksi tutkintoa. Väyläopinnot voit suorittaa omasta opiskelutahdistasi sekä valitsemastasi väyläopintovaihtoehdosta riippuen 1-2 vuodessa.

 Lue lisää väyläopiskelusta tästä.

Opintojen sisältö

Lyhenteet: JY=Jyväskylän yliopisto, TY = Turun yliopisto, UEF = Itä-Suomen yliopisto, VY=Vaasan yliopisto


SOSIAALIALAN OPINNOT


YLEISOPINNOT

 • Tieteellinen tiedonhankinta I 1 op (VY) 
 • Tietokone työvälineenä 0,5 – 3 op (VY) 
 • Kirjoitusviestinnän perusteet 3 op (JY) 
 • Puheviestinnän perusteet 2 op (JY) 
 • Englannin kielen täydentävä kurssi 3 op (JY) 
 • Academic Reading 3 op (JY) 
 • Communication Skills 3 op (JY) 
 • Ruotsin kielen valmentava kurssi 2 op (VY) 
 • Ruotsin akateemisen tason kurssi 3 op (JY) 
 • Itsetuntemus- ja vuorovaikutustaidot 1 op 
 • Yhteisöopinnot 3 op 


VALINNAISET OPINNOT

Opiskeluaika

14.8.2023-18.5.2024

Pääsyvaatimukset

Lukio tai muu vastaava koulutus

Hakeminen

Hakuaika 21.2.-31.7.2023. Lisähaku vapaille opiskelupaikoille 1.8.2023 alkaen. Haku sähköisellä lomakkeella tästä linkistä.

Huom. Ilmoittautuminen koulutuksiimme tapahtuu opiston oman sähköisen järjestelmän kautta. Mikäli haku ei jostain syystä onnistu, yritä myöhemmin uudelleen tai käytä toista selainta.

Opiskelukustannukset

Linjalla opiskelu on maksullista. Kuukausittain suoritettava opintomaksu muodostuu opetuksesta, valitsemistasi ruokailuista ja mahdollisista asumiskustannuksista.

Tarkemmat tiedot opintomaksuista voit katsoa täältä.

Opiskelu on päätoimista opiskelua ja oikeuttaa opintotukeen. Opistolla asumiseen saat lisäksi 88,87€/kk asumislisää Kelalta. Huomaathan, että opistolla asuva täysi-ikäinen opiskelija saa opintotuen aina täysimääräisenä. Katso lisätietoa opintotuesta Kelan sivuilta.

Aikuisopiskelijalla on mahdollisuus hakea myös aikuiskoulutustukea. Aikuiskoulutustuesta saat lisätietoa Työllisyysrahaston nettisivuilta www.tyollisyysrahasto.fi tai työvoimatoimistoista.

Aloita yliopisto- tai AMK-opinnot Etelä-Pohjanmaan Opistolla! – Opiston esittelyvideo
Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

LISÄTIETOJA

Terhi Silvendoin (linjan vastaava opettaja) terhi.silvendoin@epopisto.fi tai 050-550 7782

Opiston toimisto, puh. 06 425 6000 tai toimisto@epopisto.fi

Jaa sivu