Kymppiluokka

ep-lintu

Etusivu » Koulutustarjonta » Kymppiluokka

Korota arvosanojasi ja löydä vahvempi suunta jatko-opintoihin!

KYMPPILUOKKA

Kymppiluokalla on mahdollista korottaa perusopetuksen oppimäärään kuuluvien yhteisten aineiden arvosanoja. Valinnaisina aineina voit opiskella lukuvuoden tarjonnasta riippuen mm. tanssia, teatteria, kirjoittamista ja viestintää, teatterimaskeerausta tai rytmimusiikkia. Kympillä on myös tilaisuus tutustua eri ammatteihin ja työelämään. Kymppiluokan suorittamisesta saat yhteishakuun samat pisteet, jotka saisit peruskoulun päättötodistuksesta.

Kymppiluokka on tarkoitettu nuorille, jotka ovat saaneet perusopetuksen päättötodistuksen samana tai edellisenä vuonna. Maahanmuuttajanuorille kymppiluokka tarjoaa mahdollisuuden vahvistaa suomen kielen taitoa sekä jatko-opintovalmiuksia.

Etelä-Pohjanmaan Opistolla toimii normaalin kymppiluokan lisäksi kulttuurikymppi ja hevoskymppi. Opintojen sisältö on muuten sama kuin normaalilla kymppiluokalla, mutta yhteisten aineiden lisäksi opinnot sisältävät jonkin kulttuuriaineen (esittävä taide, luova kirjoittaminen ja sanataide, meikkaus ja maskeeraus, teatteri) tai hevostaitojen opiskelua. Kultuurikymppi toteutetaan yhteistyössä opiston kulttuurilinjojen kanssa ja hevoskymppi yhteistyössä hevostaitojen opintolinjan ja Toiskan tallin kanssa.

Peruskoulun jälkeen en vielä tiennyt mikä minusta tulee isona, mutta nyt tiedän. Koin, että kymppi on parempi vaihtoehto kuin jäädä kotiin. Sain nostettua numeroita ja nyt on todennäköistä, että pääsen haluamaani kouluun.

Tavoitteet

Kympillä opiskellaan perusopetuksen oppimäärään kuuluvia yhteisiä aineita sekä valinnaisia opintoja. Lisäopetuksessa tärkeintä on määrätietoinen opiskelu asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Opiskelu on täysipäiväistä ja edellyttää opiskelijan sitoutumista asettamiinsa tavoitteisiin.

Tavoitteena on, että lisäopetuksen (kymppiluokan) jälkeen jokaisella opiskelijalla on suunnitelma jatko-opinnoista ja valmiudet aloittaa ne. Kymppiluokalla tuetaan opiskelijan kasvua ja kehitystä yksilönä ja oppijana. Samalla hän oppii itsenäisyyttä ja vastuullisuutta, kehittää itsetuntemustaan sekä opiskelu-, yhteistyö- ja vuorovaikutustaitojaan. Jokainen opiskelija saa henkilökohtaista ohjausta ja neu­von­taa opintojensa suunnittelussa ja suorittamisessa, jatko-opintojen valinnassa sekä uran ja elämän suunnittelussa.

Perusopetuksen lisäopetuksessa annetaan opetusta ja ohjausta vähintään 1 100 tuntia. Opiskelijalle kuuluvat opiston oppilashuolto- ja tukipalvelut.

Opintojen sisältö

  • Perusopetuksen oppimäärään kuuluvat kaikille yhteiset oppiaineet
  • Kulttuurikympillä yhteisten aineiden lisäksi jonkin kulttuurialan (esittävä taide, luova kirjoittaminen ja sanataide, meikkaus ja maskeeraus, teatteri) opiskelua
  • Hevoskympillä yhteisten aineiden lisäksi hevostaitojen opiskelua
  • Valinnaisia aineita lukuvuoden tarjonnan mukaan (esim. kielet, kirjoittaminen ja viestintä, tanssi, teatteri, rytmimusiikki, maskeeraus, kotitalous)
  • Opintoretkiä, työelämään tutustumista
  • Voit suorittaa ammattiin valmentavia opintoja (esim. hygieniapassi, ensiapukurssi)
  • Tukea opintojen suorittamiseen ja jatko-opintojen ja uran suunnitteluun

Opiskeluaika

17.8.2020-28.5.2021

Pääsyvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus suoritettu samana tai edellisenä vuonna.

Hakeminen

Haku kevään yhteishaussa 19.5.-21.7.2020 osoitteessa www.opintopolku.fi

Huom. Haku kulttuurikympille ja hevoskympille tapahtuu normaalin kymppiluokan haun kautta.

Kaikki kymppiluokalle hakeneet haastatellaan henkilökohtaisesti. Maahanmuuttajataustaiset hakijat saavat erillisen kutsun ennen opintojen alkua järjestettävään suomen kielen kielitestiin.

Opiskelukustannukset

Asuminen, ruokailu ja opinto-ohjelman mukainen opiskelu ovat opiskelijalle maksuttomia.

Opistolla asuvat opiskelijat ovat oikeutettuja täysihoitoruokailuun opistolla päiväkahvia lukuun ottamatta. Opiston ulkopuolella asuvat saavat arkipäivisin lounaan.

 

Ennakkotieto. Muutokset mahdollisia.

LISÄTIETOJA

Elina Ketoja (vastaava opettaja), puh. 050 477 8711 tai elina.ketoja@epopisto.fi
Opiston toimisto, puh. 06 425 6000 tai toimisto@epopisto.fi

Jaa sivu