Opintotarjonta

ep-lintu

AVOIMEN YLIOPISTON OPETUS
ETELÄ-POHJANMAAN OPISTOLLA

Pääset tutustumaan lukuvuoden 2019-2020 avoimen yliopiston opintotarjontaan alla olevista linkeistä. Tarkemmat tiedot kurssin/opintokokonaisuuden sisällöstä, aikatauluista ja ilmoittautumisesta löytyvät jokaisen kurssin kohdalta. Tutustu myös alla oleviin ilmoittautumisohjeisiin.

Avoimen yliopiston tenttipäivät lukuvuonna 2019-2020 sekä ilmoittautumisohjeet tenttiin löydät täältä.

Avoimen yliopiston opintotarjonta 2019-2020

Opintoihin ilmoittautuminen

Avoimen yliopiston opintoihin ei ole pääsyvaatimuksia eikä ikärajoja. Poikkeuksen muodostavat jotkin oikeustieteen kurssit joihin vaaditaan edeltäviä opintoja. Aineopintojen opiskeluun vaaditaan ko. opintokokonaisuuden perusopintojen loppuun saakka tehty suoritus vähintään hyvin tiedoin.

Avoimen yliopiston opintoihin ilmoittaudutaan oppiainekohtaisissa esittelyissä olevista ilmoittautumislinkeistä. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen saat kutsukirjeen opiskelun aloituskokoontumiseen sähköpostitse. Vasta kutsukirjeen saatuasi voit ilmoittautua yliopiston opintotietokantoihin sähköpostikutsussa olevan erillisen ohjeen mukaisesti.

Oppiainekohtaisista opintovaatimuslinkeistä saattaa tulla erillisiä ”Ilmoittaudu” -kehoitteita, mutta sinun tulee ensin ilmoittautua Etelä-Pohjanmaan Opistolle ja vasta kutsun saatuasi yliopistolle kutsun ohjeiden mukaisesti. Myös opintojaan jatkavat opiskelijat ilmoittautuvat ensin opistolle opintoainekohtaisten esittelyiden ilmoittautumislinkistä. Yliopistolle ilmoittautuminen ei ole mahdollista ennen kuin opisto antaa siihen erillisen kehoitteen sähköpostise.

Huomioithan, että mikäli sinut on hyväksytty opiskelemaan lukuvuodeksi 2019-2020 jollekin opistomme opintolinjalle, ei ilmoittautumista opintoihin tarvitse tehdä erikseen avoimen sivujen kautta. Päätoimiset opiskelijat valitsevat avoimen yliopiston opintonsa opintolinjan alkaessa.

Opintojen laajuus

Avoimen yliopiston opintojen laajuudet ilmoitetaan opintopisteinä. Yksi opintopiste vastaa noin 27 tunnin opiskelutyötä. Tarvittava työmäärä voi kuitenkin käytännössä vaihdella huomattavasti mm. opiskelijan opiskelutaitojen ja -mahdollisuuksien mukaan.

Opetus, majoitus ja ruokailut

Avoimen yliopiston opintojen lähiopetus sekä tentit järjestetään Etelä-Pohjanmaan Opistolla Ilmajoella. Opetusta on sekä arkipäivisin että viikonloppuisin. Tarkemmista aikatauluista voit lukea kurssiesittelyjen kohdalta. Opistollamme on mahdollista majoittua viikonloppuna järjestettävien lähiopetusjaksojen aikana. Voit myös ruokailla ravintola Katajanmarjassa kurssien yhteydessä. Majoituksesta ja ruokailuista perimme erillisen maksun, majoitusmaksu on 23 €/yö (2 HH) ja lounaan hinta 7 €.

Opiskelukustannukset

Avoimen yliopiston opintojen hinnat on kerrottu oppiainekohtaisten esittelyjen yhteydessä. Kurssimaksu laskutetaan 1-3 erässä opintojen aikana. Ensimmäinen maksu laskutetaan opintojen alkamisen jälkeen.

Mikäli opiskelet oppilaitoksessamme päätoimisena opiskelijana jollain opintolinjallamme, kuuluvat avoimen yliopiston opinnot linjan opintomaksuusi ja erillisiä maksuja ei laskuteta.

Avoimessa yliopistossa yksittäisten opintojaksojen opiskelu katsotaan pääsääntöisesti sivutoimiseksi opiskeluksi, joten siihen ei myönnetä opintotukea. Päätoiminen avoimen yliopiston opintojen opiskelu on mahdollista opistomme opintolinjoilla.

Kirjastopalvelut

Avoimen yliopiston opintoihin kuuluu runsaasti kirjallisuutta. Kirjallisuuden hankinnassa sinua auttaa oman kotikuntasi kirjaston lisäksi opiston kirjasto, jonka asiakkaaksi olet oikeutettu avoimen yliopiston opiskelijanamme. Opiston kirjasto on auki lukuvuoden aikana kahtena päivänä viikossa. Kirjastoa voi käyttää opiskeluun myös muina aikoina ohjeiden mukaan.

LISÄTIETOJA

Virpi Pihlajamäki (opintosihteeri)
puh. 044 432 5641 tai virpi.pihlajamaki@epopisto.fi

Jaa sivu